Az Ön IP címe: 18.205.176.100

Hírek

Archívum: 2007 2006 2005 2004 2003 2002

2006. december 28.
Második helyreigazítási kérelem

Ismételt helyreigazítási kérelmet kaptunk, amelyet természetesen változatlan formában nyilvánosságra hozunk:

Levél (pdf)

A helyreigazítás valóságtartalmáról az alábbi tényeket hozzuk kedves olvasóink tudomására:

1, Valóban 2006. november 16-ig csak a Frequency Kft-vel próbálkoztunk közműegyeztetéssel, mert azt hittük velük kell. Az NHH november 15-én tájékoztatott bennünket, hogy a Frequency kiadta üzemeltetésre a szentesi hálózatukat a Tvnetwork Nyrt-nek.

2, A következő időpontokban vette át a Tvnetwork megbízottja tértivevényen a közműegyeztetés kéréseinket:
2006. november 17.; 2006. november 22.; 2006. december 4.; 2006. december 4.; 2006. december 5.
A levelünkre válaszoltak is (de közműnyilatkozatot nem adtak ki), az első választ már november 28-án megkaptuk, a másodikat november 29-én. Döntsék el olvasóink, hogy az ismeretlen aláíró december 15-én kelt levelében tudhatott-e erről.

3, A Tvnetwork szakemberei szerint alapvető követelmény közműegyeztetésnél a kábel típusának feltüntetése. Ezt a nézetet egyetlen más szakember sem vallja, a többiek szerint a saját hálózatuk védelmére vonatkozó előírásokat kell megtenniük, függetlenül a cső, drót, kábel milyenségétől.

4, Mai napig (2006. december 28-ig) sem kaptunk érdemi választ az ismételt közműegyeztetés-kéréseinkre.

5, Mindezek alapján Tisztelt olvasóinknak - akiknek weboldalunk szól, hiszen mégsem egy on-line újság vagyunk - ugyancsak idézhetnénk a pdf-ben kiemelt bekezdést, de mindenféle következtetést inkább Önökre bízunk.

Tari János


2006. december 27.
Tömörkény a Délvilágban

A tömörkényi hálózat és a kistérségi fejlesztés együttesen kapott teret a mai Délvilágban.


2006. december 24.

Békés, nyugodt Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak és kellemes ünnepeket az Ügyfeleinknek.


2006. december 22.
Egyedülálló hálózat Tömörkényben

Ma Tömörkényre figyelt a világ. Az Opticon Kft. meghívására a GKM, az IT KHT és az NHH vezetői mellett kistérségi vezetők, polgármesterek és a sajtó képviselői jelenlétében bemutattuk a Tanet Kft. tömörkényi mintarendszerét és ennek ürügyén eszmét cseréltünk a gyors és sikeres GVOP 4.4.2-es pályázati bevezetésekről. Első előadóként Pester Attila a HFC Technics Kft. értékesítési menedzsere egy nagy finn beszállító, a Teleste ún. ETTH rendszerét mutatta be, aminek az adott apropót, hogy ezen jövőbeni technológiával készült el Tömörkény teljes, kábeltelevíziózásra is alkalmas hálózata. Európában egyedülálló családi házas övezetben ez a 100 MBps / 100 MBps előfizetői sebességig méretezhető működő hálózat, a Teleste cég most írta alá a szerződést egy dél-koreai településsel a megvalósításra, így tehát rövidesen lesz követője a tömörkényi mintának.

Tari János a Tanet Kft. ügyvezetője az eddigi engedélyezési tapasztalatokat összegezte, kitért az időtényező fontosságára, illetve részletesen taglalta az áramszolgáltatói együttműködés lehetőségeit. Körmöczi Béla az Opticon Kft. ügyvezetőjeként az önkormányzatok oldaláról mutatta be miért lesz sikeres ez a viszonylag magas támogatási intenzitású modell, miért elsősorban a lakosság érdeke a minél gyorsabb kivitelezés. Csepeli György a GKM Közpolitikai Igazgatója gratulált a kivitelezéshez és teljes támogatásáról biztosította az ilyen és hasonló rendszerek minél korábbi megvalósítását. Az MTI még dél előtt leadta tudósítását a Tömörkény községen messze túlmutató sikeres bevezetésről, amelyről MTI-hírt pl. az Index oldalán olvashatunk. Közel 60 résztvevő tisztelte meg ebben a szokatlan időpontban is a tanácskozást, amelyet technikai bemutóval zártunk.


2006. december 20.
Sávszélesség upgrade

Az elmúlt hetekben működő rendszer mellett zajlott a betáplálásunk kapacitásának kétszerezése, 90/90 MBps-re bővítése. Az átállás helyenként, egyes szegmenseken időszakos lassulást okozott, hiszen a működőképesség fenntartása mellett kellett egyes központok ügyfeleit átroutolni. Ma reggelre túljutottunk az előfizetőink kis részét érintő lassulási szakaszokon és egyértelműen gyorsabb kapcsolattal tudunk kedves ügyfeleink rendelkezésére állni.


2006. december 18.
Építési engedély Derekegyházára és Fábiánsebestyénre

Elkészült és még ebben az évben elméletileg jogerőre emelkedhet a két település ETTH - rendszerű kábeltévé-hálózatának építési engedélye. Reméljük most már felgyorsul az engedélyezési eljárás, elhárulnak az akadályok és mindkét területen kezdhetjük az építést. Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy ha kis késéssel is, de eljuttassuk a minőségi és megfizethető tévé-, Internet- és telefon-szolgáltatást a Szentesi Kistérség eme településeire is.


2006. december 15.
Használatbavételi engedély

Tömörkényi kábeltelevíziós rendszerünk használatbavételi engedélye 2006. december 14-én elkészült az NHH Szegedi Igazgatóságán. A mai napon minden szükséges helyre továbbítjuk az engedélyt és reméljük, hogy Karácsonyra már a teljes meghirdetett programválasztékot tudjuk szolgáltatni. Tömörkényen ugyancsak beleszaladtunk egy, a számlázási átálláshoz hasonló hibajelenségbe, itt 6-15 ügyfél időszakos Internet-kiszolgálási problémái (újrainduló modemek) miatt kell elnézést kérnünk. A Teleste és a HFC Technics Kft. szakembereivel együtt szoftver frissítéssel oldottuk meg a hibát. Az érintett ág érintett előfizetőit természetesen a januári számlánál kompenzáljuk.


2006. december 14.
Számlázócsere

Így az év vége felé számlázócserére szántuk el magunkat, mert a telefon-szolgáltatáshoz elengedhetetlen, a kábeltelevízióhoz pedig szakemberek szerint is célszerű az ECOSOFT használata. Bevezettük, áttöltöttük az adatokat, és mint minden átálláskor itt is voltak időszakos fennakadások. Az érintett ügyfelek (kb. 30 előfizető) szíves elnézését kérjük. A működőképesség az esti órákra helyreállt.


2006. december 13.
Válaszunk a helyreigazítási kérelemre

Válasz (doc)

2006. december 12.
Helyreigazítási kérelem

Levél (pdf)

2006. december 8.
Mindszenti helyzetkép

Kollégáink és alvállalkozóink folytatják a Mindszent Dózsa-telep ETTH-rendszerű kábeltévé-hálózatának kiépítését. A hálózat és a szerelvényezés 80 %-ban elkészült, reméljük, hogy egy héten belül folytonossá válhat a jel a vasút egyik oldalán. A munka nem áll meg, a jövő héttől már elkezdődik a fejállomás helyszínével való összekötés. A város másik felére is megrendeltük az anyagokat és az Astro V16 fejállomást, amelyet 52 csatornára méreteztünk.


2006. december 5.
Optikai szakasz

Cégünk Szentesen belül érvényes, távközlési hálózatra vonatkozó fennmaradási engedélye birtokában megkezdte az egyes központjai optikai összekötését és ezzel a mikrohullámú linkjei nagy sebességű, megbízható vezetékes összeköttetésre cseréjét. A Szentes Városi Szolgáltató Kft.-vel és Szentes várossal kötött bérleti szerződéseink gazdaságos és tartós megvalósítást tesznek lehetővé. Egyetlen helyi akadály, hogy a Tvnetwork többszöri egyeztetési kísérletet is elhárítva nem hajlandó közműegyeztetésre, ennek megfelelően mi nem tehetünk mást, mint az előírások szerint újra és újra próbálkozunk. A Kossuth u. 15. és a Kossuth u. 34. sz. közötti szakaszt a mai napon használatba vesszük.


2006. december 1.
ÉV VÉGI AKCIÓ!

Most rendelje meg korlátlan, vezeték nélküli Internet-csomagjaink egyikét és 17-25%-kal kedvezőbb havidíjjal, valamint 40%-kal csökentett bekötési díjjal ajándékozzuk meg. December 15-ig leadott megrendelés esetén garantáljuk, hogy Karácsonyig elkészül a kapcsolat. Rövid tájékoztatást az akciók menüpont alatt olvashat. Részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.


2006. november 23.
Sávszélesség upgrade

A Pantel vállalta, hogy a megnövekedett igények miatt 2006. december 1-jétől 90/90 MBps-ra bővíti szentesi betáp kapacitásunkat. Ez még nem a teljes, hiszen januártól 280 Mbps-re nő a betápunk sebessége és tavasztól 2,4 GBps lesz a BIX-ig a sebességünk. A kihasználáshoz egyes szakaszokon kénytelenek vagyunk új eszközöket beállítani, amelyek közül az elsőt ma délután nem sokkal 5 óra után egy 30 másodperces leállással aktiváltuk. A WIMAX szabvány szerint működő eszköz jelenleg 150/150 MBps-t tud. Ez alapján örömmel várjuk új és új ügyfelek jelentkezését a karácsonyi akció során, biztosan ki fogjuk tudni őket szolgálni.


2006. november 20.
Tömörkényi helyzetkép

Jelen állás szerint használatbavételi engedély közeli helyzetben vagyunk. Működik 4 földi és 19 műholdas csatorna, a fennmaradó 14-et akkor tudjuk aktiválni, amikor megérkezik az engedély. Az ETTH rendszer jól működik a teszt időszakban, jelenleg a teljes tömörkényi ügyfélállományból 27-en használják a kisérleti vezetékes kapcsolatot és egyelőre minden paramétert tudunk teljesíteni, a rendszer szinte független a zavaroktól.


2006. november 11.
A TVNetwork emberei közterületen felvételeket készítettek dolgozóinkról

Kénytelenek vagyunk dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsmanhoz fordulni, mert egy közterületen végzett bérmunka során a tőzsdén ? lévő, tehát elvileg nyíltan működő cég 2 embere, Czakó Tamás és kollégája fénykép- és videó felvételeket készített dolgozóinkról. Ez a mi gyakorlatunkban még nem fordult elő, eddig, csak hatóságok ellenőriztek bennünket, de úgy tudjuk, hogy ez a módszer nem szerepel a hivatalok repertoárján. A TVNetwork Ny?rt. módszere véleményünk szerint semmilyen előírásnak nem felel meg, de ennek eldöntését az adatvédelmi ombudsmantól várjuk.
Lehet ezt büntetlenül tenni?

Tari János


2006. november 10.
MKHSZ-tagság

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség 2006. november 9-én felvette tagjai közé cégünket. A tagság a következő közgyűlésig formailag ideiglenes, ez azonban semmilyen hátrányt nem jelent számunkra, a teljes jogú tagság megszerzése 1 hónapon belül várható. Az MKHSZ-en keresztül kedvezőbb feltételekkel tárgyalhatunk műsorszolgáltató cégekkel, így kábeltévés havidíjainkat alacsonyan tudjuk tartani.


2006. november 1.
TELEFON-szolgáltatás indul

Megszületett a megállapodás a Pantellel, folynak a technikai előkészületek, így várhatóan még novemberben elindul cégünk telefon-szolgáltatása. A szolgáltatást megrendelő ügyfelek egymás között díjmentesen beszélhetnek, az eddig fizetett telefondíjból pedig a 20-40%-kal alacsonyabb percdíjaknak és az alacsony havidíjnak köszönhetően jelentős megtakarítás érhető el.


2006. október 24.
ŐSZI AKCIÓ utolsó hete

Itt az utolsó lehetőség, hogy őszi akciónk keretében jelentős kedvezménnyel fizessen elő korlátlan Internet-szolgáltatásainkra. Ha október 31-ig megrendeli egyik korlátlan csomagunkat, 20-25% kedvezményt adunk a havidíjból. Részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon: 63/562-618.


2006. október 18.
Minősített eszközök

A vezeték nélküli üzletágban rejlő lehetőségek lassan kimerülnek, a technológia eléri határait, cégünk is elindult vezetékes irányban, mégis fontosnak tartjuk az ügyfeleink nagy részét ellátó eszközparkunk frissítését, a meglévő, bevált eszközök minősítését. Az elmúlt hónapban a 2,4 Ghz-es központjaink szerezték meg a Mátrix Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft. által kiadott védjegyet. Ez tanúsítja, hogy az eszközök mind a magyar, mind az európai normáknak, egészségügyi határértékeknek megfelelnek.


2006. október 11.
ŐSZI AKCIÓK

Korlátlan, vezeték nélküli csomagjaink 20-25% kedvezménnyel érhetők el október végéig. Pl. korlátlan Internet 2 év hűséggel bruttó 5990 Ft/hó. Részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon: 63/562-618.


2006. október 10.
Mindszent

Az elmúlt napokban lassulásokat és kisebb megszakadásokat tapasztalhattak egyes ügyfeleink Mindszent városában. Hálózatunk 60%-os kihasználtságú, betápunkon is van még tartalék. A lassulások oka 2,4 Ghz-es zavar, mely a településen újonnan elhelyezett nagy teljesítményű eszközökből származik. A feleslegesen nagy teljesítmény azért is érthetetlen, mert ügyfeleket nem szolgálnak ki. Megkezdtük az egyeztetést a másik céggel, várhatóan 1-2 napon belül sikerül megoldást találnunk.


2006. szeptember 29.
Az NHH befogadta KTV ÁSZF-ünket

A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadta az igazolást, befogadta vezetékes műsorjelelosztó általános szerződési feltételeinket. A számunkra új szolgáltatásra új kollégák felvételével, továbbképzéssel, átszervezéssel készülünk. Az ÁSZF-et közzétettük honlapunkon is. Az ott szereplő csomagok és árak a későbbiekben módosulhatnak, jelenleg új, bővebb csomag létrehozását készítjük elő.


2006. szeptember 28.
Kábeltévé Mindszenten

Engedélyezték tervünket, így lassan az utolsó akadály is elhárul a mindszenti kábeltévé-hálózat kiépítésének útjából. Október 12-én átvesszük a munkaterületet és elkezdődhet az építkezés a településen. Korszerű, minőségi kábeltévé mellett gyors Internet- és olcsó telefon-szolgáltatásra is alkalmas hálózat épül.


2006. szeptember 27.
Gamaxnet-nap

Cégünk 4 munkatársa termékbemutató előadásokon vett részt egyik fő beszállítónk szervezésében. 2006. július 1-től hatályos az RoHS szabályozás (veszélyes anyagok korlátozása az elektromos és elektonikus termékekben), melynek áldozatul esett több, általunk nagy mennyiségben használt vezeték nélküli eszköz. A termékbemutatón a kifutó termékek szabályozásnak megfelelő utódaival ismerkedhettünk meg. Vezeték nélküli hálózati eszközök mellett figyelmünk egyre inkább a kábeltévés végponti eszközök és a VOIP-os alközponti eszközök felé fordult. A termékbemutatót finom ebéd és tombola zárta.


2006. szeptember 25.
Tőkeemelés

A mai napon visszaigazolta a cégbíróság, hogy a Tanet Kft. tőkét emelt, így most már 55 millió Ft-os alaptőkével működik cégünk, készülve a közeljövő nagy feladataira.


2006. szeptember 20.
Tanet kábeltévé-szolgáltatás

Folynak az előkészületek saját műsorelosztás elindítására. Az elosztani kívánt csatornák 90%-ával sikerült már megállapodni. Elsőként Tömörkényen lesz elérhető kábeltelevízió-hálózatunkon cégünk saját szolgáltatása. Már az indulásnál kábeltévé és Internet is köthető lesz, mely néhány hónapon belül kiegészül telefonnal is.


2006. szeptember 12.
Szövetségi tagság

Saját műsorelosztás egyik fontos feltétele Magyarország két nagy kábeltelevíziós szövetségének egyikéhez csatlakozás. Kértük felvételünket a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség tagjai közé. 2006 októberi közgyűlésükön születik döntés felvételünkről.


2006. szeptember 1.
Nyári AKCIÓ folytatódik

Nyári akciónk nagy népszerűségnek örvend. Számos ügyfelünk vált a rendkívül kedvező árú korlátlan csomagunkra. Emellett az új ügyfelek számára vonzó az alacsony bekötési díj. Október 15-ig leadott megrendelés esetén havi buttó 5990 Ft-ért veheti igénybe korlátlan szolgáltatásunkat.


2006. augusztus 31.
HotSpot pilot projekt

A tegnapi napon (2006. 08. 30) a Fujitsu Siemens Kft. és az Opticon Kft. alvállalkozójaként a Tanet Kft. sikeres vezeték nélküli szabad Internet hozzáférést valósított meg Budapesten szívében, a Liszt Ferenc téren. A HotSpot tesztüzemét követően az emberek azonnal használni kezdték a szolgáltatást és már a tegnapi napon 22 aktív felhasználó jelentkezett fel az Internetre a rendszeren keresztül.


2006. augusztus 23.
Tömörkény

A vége felé közeledik a Tömörkényi kábeltelevíziós hálózat kiépítése. A DÉMÁSZ szakemberei alapvetően elfogadták az elkészült szakaszokat, de néhány módosítást előírtak a könnyebb megközelíthetőség érdekében. A héten befejeződnek a munkák, és előreláthatólag a jövő héten el tudjuk kezdeni a használatbavételi engedély megszerzését.


2006. augusztus 5.
NYÁRI AKCIÓK

50% kedvezmény a korlátlan, 2 éves, vezeték nélküli csomagok bekötési díjából. 384 kbps, korlátlan, vezeték nélküli Internet havi bruttó 5990 Ft-ért! Részletek az akciók menüpont alatt.


2006. augusztus 3.
Szabadságok

A hetek óta tartó forróságban kollégáink felváltva nyári szabadságukat töltik, de ebből ügyfeleink semmit nem vesznek észre, a jól szervezett helyettesítések és a folyamatos ügyelet miatt. Ügyfeleink népes tábora töretlenül bővül, köszönhetően kedvező árainknak és nyári akcióinknak. Minden kedves előfizetőnknek kellemes, pihentető, élményekkel teli nyarat kívánunk!


2006. július 31.
ISO 9001:2001 tanúsítvány


2006. július 16.
Kérdőívek

A kérdőívek fogadását lezártuk. Július 15-ig több, mint 200 kitöltött pontozótáblát kaptunk ügyfeleinktől. A beérkezett válaszok feldolgozása folyik, köszönjük minden kitöltőnek, hogy véleményével segítette munkánkat. A pólók és az 1 hónapos előfizetési díj sorsolására 2006. július 19-én kerül sor. A nyerteseket levélben értesítjük.


2006. július 13.
Cégünk minőségbiztosítási rendszere az ISO 9001:2001 szabvány szerint tanúsított

Az elmúlt hónapok kitartó munkája eredményeként a 2006. július 12-én lezajlott minőségirányítási ISO audit során a Tanet Kft. megszerezte az ISO 9001: 2001 tanúsítványt. Ügyfeleinktől érkezett visszajelzések alapján kiderült, hogy a még szervezettebbé váló működés, a tovább javított szolgáltatási minőség és a szigorított ellenőrzések eredményeit már előfizetőink is észrevették.


2006. július 9.
Internet a Csanyteleki Falunapokon

Idén 16. alkalommal rendezték meg a Csanyteleki Falunapokat. A rendezvény legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legeszebb programja a népzenei és néptánc találkozó volt, ahol számos európai ország hagyományörző egyesülete mutatta be tudását. A 2 hete úton lévő, több, mint 200 fellépőnek és 100 kísérőjüknek díjmentes Internetezést biztosított cégünk. Litván, észt, lett, finn, spanyol fiatalok kaptak az alkalmon és az előadások szüneteiben tömegesen lepték el standunkat. Örülünk, hogy ezúton segíthettük megkönnyíteni útjukat és emlékezetessé tenni magyarországi tartózkodásukat.


2006. július 2.
Viharkárok

Június 30. sokáig emlékezetes lesz cégünk dolgozói és ügyfeleink számára. Az országon átvonuló hatalmas széllel és esővel járó vihar érintetlenül hagyta szentesi, csongrádi és mindszenti központjainkat, azonban a több, mint 300 ügyfelet ellátó csongrádi betápunkat teljesen tönkretette. A villám reggel 1/2 9-kor csapott be, a vezetékek, eszközök, gépek cseréjével délután 1/2 6-ra végeztek kollégáink. Az érintett ügyfelek kiesés alatt tapasztalt türelmét és megértését köszönjük.


2006. június 26.
Továbbra is várjuk ügyfeleink véleményét

Az elmúlt másfél hétben több, mint 100 ügyfelünk írta meg szolgáltatásunkról, műszaki felkészültségünkről, árainkról alkotott véleményét. Az Ön véleményére is kíváncsiak vagyunk. 2006. július 15-ig a szerződéskötéskor kapott névvel és jelszóval léphet be oldalunkra. A 10 póló egyike és a havi előfizetési díj csak Önre vár!
A kérdőív itt érhető el. (a kérdőívet már töröltük)


2006. június 23.
Betáp kiesés

Ezúton szeretnénk Ügyfeleinktől elnézést kérni a június 22-23-i kiesésekért. Az év talán legmelegebb napján reggel 8.50-kor leállt a Pantel Kft. által üzemeltetett Budapest-Szentes vonal hódmezővásárhelyi szakasza. Este 19.30-kor a mindszenti betápunk is kiesett szintén a vásárhelyi probléma miatt. A Pantel mérnökei értetlenül álltak a látszólag jó, de csak minimális forgalmat átengedő eszközeik előtt. A hibát csak harmadik nekifutásra tudták elhárítani, 24-én 10 óra 30 percre. Az érintett szentesi, csongrádi és mindszenti ügyfeleinktől elnézést kérünk, a leállás során tanúsított megértésüket köszönjük.


2006. június 14.
Kérdőív

Cégünk helyi szolgáltatóból regionális Internet-szolgáltatóvá válik. Az ehhez vezető egyik lépés a rólunk kialakult kép felmérése. Szeretnénk megtudni, hogyan ítélik meg Önök rendelkezésre állásunkat, árainkat, kollégáink munkáját, szolgáltatásunk minőségét. A felmérés célja az, hogy pontos képet kapjunk, a jó dolgokat megtartsuk, és hasznosítsuk az észrevételeket.
A kérdőív itt érhető el. A belépéshez a szerződéskötéskor kapott felhasználónév és jelszó szükséges. Egy azonosítóval csak egyszer lehet a rövid, 22 pontból álló felmérést kitölteni. A beküldők között pólókat sorsolunk ki és egy szerencsés nyertes visszanyerheti havi Internet-előfizetése árát.. Köszönjük, hogy véleményével segíti munkánkat.


2006. június 12.
Kábeltelevíziós mintarendszer

Cégünk 1-2 napon belül ORTT pályázatot nyújt be Tömörkény kábeltelevíziós hálózatának kiépítésére. A finn Teleste céggel elkezdődött együttműködésünk alapján várhatóan a jövő hét végén, az elektromos szabványosítás elkészülte után tudjuk megkezdeni a tömörkényi mintaprojektet, amelyet valószínűleg 3 héten belül tesztelhető állapotba hozunk. Az itt alkalmazott Ethernet To The Home technológia időtálló és jövőbemutató, hiszen ügyfelenként akár 100 MBps le- és feltöltési sebességet tesz lehetővé.


2006. május 24.
Nyertes GVOP 2.3.2-es pályázat

Cégünk a Rubicom Rt-vel és az Opticon Kft-vel kötött hálózati együttműködési megállapodást. A három cég az Opticon vezetésével nyert a GVOP 2.3.2 -es pályázatán, ma erről megérkezett a hivatalos értesítés.A kábeltelevíziós és szélessávú Internet szolgáltatások több térségbeli elindításához közel 80 milliós projektet indítunk, amelyből 40 millió Ft a támogatás. A kapott támogatást főként fejállomások, mérőműszerek, hardver és szoftver beszerzésre fogjuk felhasználni a közeljövőben.


2006. május 22.
Kábeltelevíziós rendszer

Cégünk megvásárolta a Tömörkényre vonatkozó hírközlési hálózat építési engedélyét, a tulajdonos-változást és a jogfolytonosságot bejelentettük az NHH-hoz. Mindez magyarra fordítva azt jelenti, hogy rövidesen, a térségben elsőként megkezdjük a tömörkényi kábeltelevíziós hálózat kiépítését és üzemeltetését.


2006. május 19.
Köszönőlevél

A következő levelet kaptuk Szentes város polgármesterétől:


2006. május 15.
Könnyedebb oldalak

Szeretnénk egy kissé mást, másként szerepeltetni az oldalainkon, ne csak mindig sávszélességről, akcióról, ÁSZF-ről szóljanak híreink. Ehhez viszont írásra kész olvasóink segítségét kérjük, kérünk díjcsomag név és tartalom javaslatokat. A legjobbat mindenképpen valamilyen apróbb tárgynyereménnyel jutalmazzuk, pl. póló. Külön díjazzuk a legviccesebb díjcsomagneveket és leírásokat. Névvel, elérhetőséggel és álnévvel ellátott leveleket várunk az info@tanet.hu címre.


2006. május 2.
Csapatépítő tréning Kunbaracson

Cégünk dolgozói, családtagok, barátok és ismerősök vettek részt az április 29-én, Kunbaracson tartott csapatépítő tréningünkön. Az ízletes birkapörkölt elfogyasztását követően szellemi vetélkedőkre került sor, majd mindenki kipróbálhatta tudását íjászatban, céllövészetben, gólyalábon járásban, hullahoppozásban. Vérig menő versenyek folytak kötélhúzásban és lufifújásban, de a legnépszerűbb versenyszám a sörivó-futó váltó volt. A tréning idején három kollégánk ügyeletet látott el lakóhelyünkön, hálózatunk a kellemesen eltöltött délután idején is problémamentesen működött.


2006. április 28.
Támogatás az ISO minőségbiztosítási rendszer bevezetésére

Cégünk a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program 2.1.2. pályázaton 800 ezer forint támogatást nyert az ISO minősítés bevezetéséhez. Reméljük, hogy ezt a bejelentést már nem próbálják meg ellenünk fordítani. :)


2006. április 28.
Egyszeri díj-csökkenés

2006. április 16-tól minden 2 éves, vezeték nélküli csomagunk egyszeri díja 8000 Ft+áfa. Csatlakozáskor az egyszeri díjon felül semmilyen más költség nincs.


2006. április 24.
Dolgozóink a gátakon

A hétvégi gátcsúszások ismét cselekvésre késztettek minket. Négy dolgozónk választotta a pihenés helyett a homokzsák-pakolást és -szállítást. Képeink a Tisza felgyői szakaszán, a Kilencesi gátőrház melletti suvadásnál készültek. Megfogtuk!


2006. április 20.
Segítségnyújtás

A rendkívüli áradások felbolygatták térségünk életét. Cégünk dolgozói sem nézik tétlenül a kialakult helyzetet. Csongrádi kollégánk 3 napja reggeltől estig a gátat erősíti homokzsákokkal. Szentesi alkalmazottaink többszáz darab szendvicset készítettek, melyeket az egyik leginkább veszélyeztetett település, Szelevény gátjain dolgozóknak vittünk el. Ha kell, további kétkezi munkával és adományokkal védjük meg lakóhelyünket.


2006. április 18.
Tréningek

Folytatódik a Tanet Kft. dolgozóinak továbbképzés-sorozata, most időgazdálkodási tréningen vesznek részt kollégáink. A Pozi-Team Bt. által szervezett 2 napos tréning elsősorban a hatékony időbeosztás hoszú távú kialakításában segíthet sokat.


2006. április 14.
Pont - pont összeköttetések kiváltása

Az NHH-nak tett felajánlásunk ütemezése szerint elkezdtük a 2,4 GHz-es mikrós linkek 5 GHz-esre cseréjét és a projekt ütemterv szerint folytatjuk a munkát. Az ügyfelek eddig visszaigazolták az út helyességét. Természetesen elsősorban a nagy ügyfélszámú helyekkel végeztünk, de rövidesen folytatjuk tovább, egészen a teljes átalakításig.


2006. április 11.
Térinformatikai előadás

Április 10-én kollégáink térinformatikai bemutatón vettek részt. Az előadáson a Flexiton Kft. bemutatta az általa fejlesztett, - jelenleg a 3 hazai mobilvállalat által is használt - nyilvántartási rendszert, mely földrajzi, geodéziai adatok és távközlési információk összekapcsolását valósítja meg. A rendszernek köszönhetően a telekommunikációs összeköttetések nyilvántartása és az új kapcsolatok szervezése egységes formában és rendezetten valósítható meg, így nagy segítséget nyújt az üzemeltetést és a tervezést végző szakemberek számára. Az előadás érdekes és tanulságos beszélgetéssel zárult, melyben kollégáink javaslatai alapján néhány új funkcióval bővülhet a rendszer.


2006. április 10.
Születésnapi AKCIÓ utolsó hete!

Már csak 5 napja van, hogy kedvezményes egyszeri díjjal csatlakozzon előfizetőink táborához. 2 éves kötelezettségvállalás aláírásával minden vezeték nélküli csomagunk egyszeri díja bruttó 7777 Ft!


2006. március 31.
Továbbképzés

Műszakiaink társcégek dolgozóival együtt közös oktatáson vettek részt. A saját szervezésben a Szarvasi úton lebonyolított továbbképzés tematikája az elmúlt őszi alapoktatásra épült, speciális hálózati (kábeltelevíziós) ismereteket tartalmazott. A következő tréninget várhatóan a Magyar Elektronikai és Infokommunikációs Szövetség keretében tartjuk.


2006. március 30.
7 éves akció

Nyolcadik éves cégünk kis akciója 14 napja kezdődött, eredményeként jelentősen megnőtt az érdeklődők és az igénylők száma. 2 éves kötelezettségvállalás esetén minden vezeték nélküli csomagunk egyszeri díja bruttó 7777 Ft, függetlenül attól, hogy kis, közepes, vagy nagy csomagról van szó. Csatlakozzon Ön is a születésnapi ünnepséghez, csatlakozzon Ön is a vezeték nélkül elérhető szélessávú Internethez.


2006. március 30.
Hajnali betáp-kiesés

Egyes mindszenti és szentesi ügyfelelink észlelhették a Pantel Kft. ma reggeli budapesti "tervszerű" karbantartásának következményeit. Természetesen mi értesítettük volna az érintett ügyfeleket előre, de sajnos adminisztrációs okokból efelejtettek bennünket értesíteni. Utólag is szíves elnézést kérünk az 5 óra 57 és a 6 óra 40 perc közötti állásért.


2006. március 13.
Betáp-kiesés

Hétfőn 16 óra 36 perckor leállt egyik betápunk. Azonnal jeleztük a PanTelnek a hibát, akik 19:01-re kiváltották Hódmezővásárhely-Budapest között az elszakadt optikai kábelszakaszukat és 20.47-re helyreállították a szolgáltatásukat. A mi hálózatunk mindvégig működőképes volt, a szentes.hu, tanet.hu oldalak elérhetőek voltak, a belső levelezés működött. A kiesésért az érintett ügyfeleink elnézését kérjük.


2006. március 10.
7 évesek lettünk - születésnapi AKCIÓ!

2006. március 16-tól 2006. április 15-ig kedvezményes egyszeri díjjal csatlakozhat előfizetőink táborához. 2 éves kötelezettségvállalás aláírásával minden vezeték nélküli csomagunk egyszeri díja bruttó 7777 Ft a korábbi 9600 és 12000 Ft helyett.


2006. március 2.
eMagyarország-nap cégünk támogatásával

Az Informatikai Minisztérium eMagyarország-napot rendezett Szentesen, az Ifjúsági Házban 2006. március 1-jén. Ezen a napon nem csak ingyenesen lehetett Internetezni, hanem a fiatalok megismerkedhettek a digitális világ újdonságaival. A húsz számítógép folyamatos, szélessávú Internet-hozzáférését a Tanet kft biztosította.


2006. február 26.
Emlékezés

Nagy örömömre szolgál, hogy a Tanet Kft. honlapja ennyire népszerű. Kihasználva a látogatottságot, most nem hírrel szolgálok, hanem egy történettel, amely visszavisz bennünket az időben, de emlékeztet a mára. A 70-es évek közepén a Budapesti Műszaki Egyetemen a világ minden tájáról származó osztálytársakkal, vietnamiakkal, peruiakkal, bolíviaiakkal voltam körülvéve, de jól ismertem a Közgázon tanuló Patrice Lumumbát is. Mégis a "déja vu" érzést egy kubai műegyetemista esete hozta ki belőlem. Garcia is osztálytársam volt elsőben, együtt írtuk a zárthelyiket az Aud. Max.-ban. Okos, értelmes fiú volt, míg az egyik zh. után jött, hogy baj van, mert egyik honfitársa feljelentette puskázásért a nagykövetségen. Azt hittük hülyéskedik, mert a dolgozatírás közben nem bukott le, egyébként is, aki csak tudott, az puskázott. Mivel a kivizsgálás során találtak még egy "tanút", vissza kellett mennie Kubába és mi álltunk bután, mert azt hittük, ilyesmi csak az 50-es években volt lehetséges. Végül is a feljelentő elérte célját, mérnök helyett nádarató lett Garciából, nekem viszont azóta is eszembe jut, miért volt ez jó a spionnak a kárörömön kívül? Talán a hatalmát tudta mutatni, talán a verseny csökkent a vetélytársak számának csökkenésével, talán a Nagykövetség nemzetbiztonsági egységénél volt érdekeltté téve a feljelentő. Mindegy már, valószínűleg az indok megfejthetetlen. Csak remélni tudom, hogy mindez 2006-ban Magyarországon már nem ismétlődhet meg.

Tari János


2006. február 22.
Mindszenti szerver upgradje

Ma délelőtt a mindszenti szerverünkön szoftvert frissítünk és a rendszeradminisztrátorunk megítélése szerint 2 - 3 perc (szerver újraindulás) kiesés várható. Igyekszünk a lehető legkissebbre szorítani az időt, hogy minél kevesebbet lehessen észrevenni ebből a kedves ügyfeleinknek.


2006. február 17.
Termékbemutató konferencia

A Finn Teleste cég meghívására három kollégánk két napot töltött Mariborban a cég termékbemutató konfrenciáján. Megismerhettük és működésközben megtekinthettük a gyártó fontosabb eszközeit, berendezéseit. Hallhattunk a cég jövőbeni terveiről és készülő fejlesztéseiről. Az elhangzott előadások három fő témát tárgyaltak: ETTH, HFC és IP Televízió. Terveinknél próbáljuk majd az előadásokon hallottakat hasznosítani, ezzel is növelve a szolgáltatásaink minőségét, sebességét, megbízhatóságát. A szervezők gondoskodtak a kikapcsolódásról is, a konferencia résztvevői kipróbálhatták ügyességüket egy szánkópályán.

2006. február 9.
Túlfogyasztások

Az elmúlt hónapokban számos Körös-, vagy Maros-csomagra előfizető ügyfelünk lépte túl a szolgáltatásban foglalt, díjmentesen letölthető adatmennyiség korlátját. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a korlátlan csomagjainkra díjmentesen válthatnak, ezzel elkerülhetik azt, hogy a havi számlájuk összegének kétszeresét-háromszorosát is kifizessék a magas forgalmazott adatmennyiség miatt. Ügyfeleink aktuális havi forgalmukról itt kaphatnak tájékoztatás.

2006. február 8.
Adminisztrációs fejlesztések

A megnövekedett ügyfélszám, a részletesebb regisztrációs elvárások szükségessé tették az eddig jól működő adminisztrációs szoftverünk fejlesztését. Az új bekötések előtti előkészületek, valamint a csomagváltások, hibabejelentések, áthelyezések, eszközcserék rögzítése is egyszerűbbé válik. A szoftvert már teszteljük.

2006. február 6.
Internet a konferencia-központban

A tavaly felújított, idén januárban átadott Megyeházára elsőként a levéltár és a konferencia-központ költözött be. Az elmúlt hétvégén külföldi vendégekkel telt meg a nagyterem és a két kisebb terem, akik bejelentették igényüket gyors, vezeték nélküli Internet-elérésre. Munkatársaink minőségi és gyors munkát végeztek. A megrendelést követő nap délutánján már minden teremben elérhető volt a vezeték nélküli Internet ill. az összes irodában a számítógépek vezetékkel csatlakoztak a frissen kiépült hálózatra.

2006. január 28.
WiMax és ETTH előadások

2006. január 27-én az Opticon Kft. szervezésében német és magyar szakemberek előadásait hallhattuk a legújabb kábeltévés és vezeték nélküli megoldásokról. A Wimax technológia eddigi alkalmazásáról, gyors fejlődéséről és magyarországi felhasználási lehetőségeiről tarott előadást Dr. Jürgen Schröder. Előadásában elmondta, nem szabad csodákat várni a WiMax-tól, tehát a rálátás nélküli rádiós adatátvitel megoldható a 802.16 szabványú eszközökkel, de a sávszélesség maximum 1-2 Mbit. Ő a városi 5 Ghz-es gerinchálózatok leváltásában és az egymáshoz közeli kistepelülések összekapcsolásában látja a Wimax eszközök felhasználását. Vezetékes vizekre evezve a Teleste cég legújabb termékeit is volt alkalmunk kipróbálni. A 2004-ben, Finnországban kifejlesztetett, mára néhány nagyvárosban már bevezetett ETTH technológia lényege, hogy koaxon és etherneten keresztül jut el a kábeltévés hálózatról a háztartásokba a tévéadás, az Internet és a telefon. A technológia előnye, hogy nincs szükség kábelmodemre és a korábbi maximum 10 Mbit sávszélesség 100 Mbitre emelkedik. Az eszközök már megvásárolhatók, várható elterjedésük 2006 második fele, 2007 eleje.

2006. január 25.
Ajándék számítógép a könyvtárnak

Cégünk a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy új számítógépet ajándékozott a szentesi könyvtárnak. Reméljük mind az olvasó közönség, mind a könyvtár dolgozóinak munkáját segíteni fogja az ajándékunk.

2006. január 20.
Rendszerfejlesztés

2006. január 21-én és 22-én a betápot biztosító cég rendszerfejlesztést végez hálózatán. Ezen a két napon 8 és 16 óra között kisebb megszakadások várhatók. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük.

2006. január 14.
Bowling-party Kecskeméten

A kecskeméti Opticon Kft. szervezésében idén is megrendezésre került az immár hagyományosnak mondható évnyitó bowling-party. A rendezvényen 5 cég képviseltette magát, összesen kb. 40 fővel. Az ízletes vacsora után kezdetét vette a bajnokság. A 3 órán át tartó küzdelemben a Tanet Kft. csapata bizonyult a legjobbnak, így ebben az évben is mi szereztük meg a kupát.

2006. január 11.
ISO-oktatás és vizsga

A tavaly év végén kezdődött ISO-oktatások második fodulójára január elején került sor. Az előadások után megírt vizsga eredményei jelzik, kollégáink felkészültek a rendszer bevezetésére és irányítására. Ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a minősítés tavaszra tervezett megszerzéséhez.

2006. január 9.
T-Online árak csökkenése

A január 1-jei ÁFA-csökkenéssel a T-Online vezeték nélküli és ADSL-szolgáltatásainak bruttó ára is csökkent. Az árváltozással minden T-Online ügyfél januári számláján csökkentett összeg szerepel. Az átutalással fizető, állandó utalási megbízást adó ügyfelek figyelmét felhívjuk, hogy az idei számlán szereplő összegre módosítsák a megbízást.

2006. január 3.
Tanet évzáró összejövetel

2005. december 30-án vacsora mellett zártuk le a 2005-ös évet. Megköszöntük a dolgozók és alvállalkozók egész éves munkáját, majd rövid összefoglaló előadást tartottunk. Azt, hogy sikeres évet hagytunk mögött, mi sem jelzi jobban, mint hogy ügyfeleink száma 47%-kal nőtt. Vázoltuk a jövő évi terveket, majd dolgozóink pólót és ajándékutalványokat kaptak. Vacsora közben felidéztük az év legemlékezetesebb, legnehezebb és legviccesebb pillanatait. Reméljük 2006 legalább ilyen sikeres év lesz.

2006. január 2.
Térfigyelő-kamerák elhelyezése

Szentes városával kötött megállapodásunk alapján Szentesen belül négy helyen térfigyelő kamerarendszert helyezünk el, amelyhez - mint ahogy korábban jeleztük - elkezdtük a zárt láncú vezetékrendszer kiépítését. Elsőként a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola és a Városi Könyvtár környékén indul el a használat, de rövidesen működésbe áll a Kossuth téri térfigyelő-rendszer kamerája is.

2006. január 1.
Beléptető-szerver csere Mindszenten

A szilveszteri kisebb forgalomtól függetlenül egyik PPPoE szerverünk megadta magát, csak a csereszerver üzembe állítása után állt helyre a mindszenti víztornyon a kapcsolat. Az utóbbi időben sok megpróbáltatáson átesett mindszenti ügyfeleinktől ismételten elnézést kértünk és viszonylag gyorsan (néhány hónapon belül) 2 újítást fogunk kárpótlásul bevezetni a területre, amely nagy mértékben növeli a megbízhatóságot. Addig kérnénk szépen kitartásukat.

2005. december 31.
Újévi jókívánságaink

Minden kedves ügyfelünknek nagyon gazdag és sikeres 2006-ot,
A környező kistérségeknek sikeres partneri együttműködést és gyors fejlődést,
a magát konkurenciánknak vélő cégnek több nyugodtságot és békét kívánunk.