Az Ön IP címe: 18.205.176.100

Hírek

2007. december 31.

Minden kedves meglévő és leendő Ügyfelünknek békés, boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk!


2007. december 29.
Évzáró

Csongrádon, a Tiszavirág Hotelben tarottuk évértékelő, évzáró összejövetelünket. A 2007-es évben jelentősen nőtt szolgáltatási területünk és ügyfélszámunk, az elindult új szolgáltatásaink mindenhol kedvező fogadtatásra találtak. Kibővült ügyfélszolgálati, helpdesk és szerelő-csapatunk, mely az év végi hajrában is remekül helytállt, 2008-ban újabb területeken bizonyíthat. Az évértékelést finom vacsora és kötetlen beszélgetések követték.


2007. december 19.
Kecskemét

Nagy erőkkel folyik az építkezés a Kecskemét környéki "szatelit" településeket magába foglaló GVOP 4.4.2-es projektben. Az időjárás zordra fordult ugyan, de ez csak az irányított fúrási munkákat állította le. A projektben a két ünnep között is lázas munka folyik.


2007. december 12.
Elszakították optikai kábelünket Szentesen

Ma 13 óra 47 perckor a Szentesvíz Kft. markolóval elszakította 96 szálas optikai kábelünket, ezzel a hálózatunk jelentős részén megszüntette az Internet szolgáltatást és néhány településen (Tömörkény, Csanytelek, Bokros, Nagytőke) elvágták a televíziós jel kábelét is egyúttal.

Optikahegesztő partnereink délvidékről indultak, sajnos még igazoltatásokon is át kellett esniük, de pontosan 5 óra elteltével elindult az Internet, majd sorban megszólaltak a községi televíziók is. A Szentesi Mozaik tudósított a nem mindennapi eseményről. A közvetlen anyagi kár megközelíti az 1 millió Ft-ot, a közvetett kár ennél sokkal nagyobb.


2007. december 10.
Szegvár

Elkészültek a tervek, rövidesen megkezdjük a lefedőhálózat kiépítését. Hosszú optikai szakaszokból álló hálózatunk egészen kivételes televíziós és internetes minőséget tesz lehetővé.


2007. december 8.
Bácsalmás

A végéhez közeledik a hálózat kiépítése Bácsalmáson, elkezdődött a tesztidőszak. A mélykúti fejállomásról, illetve a központi digitális fejállomásról eljutó jelek gyakorlatilag már az első bekötéseknél lehetővé teszik a 63 csatorna előfizetőkhöz való eljuttatását.


2007. december 6.
Tanet építések helyzete

A Tanet Kft. három GVOP 4.4.2-es projektben vesz részt saját építő kapacitásával. A háromból egy befejeződött, a bélapátfalvi építkezésen a rendkívül hosszú csúszást sikeresen ledolgoztuk és december végére elkészül a hálózat, míg a kecskeméti építkezés során nagy erőkkel kell dolgoznunk, hogy 2007. december 31-gyel meg tudjuk kezdeni a tesztelést. A ma megtartott értekezleten szakemberek, műszaki ellenőreink azt állapították meg, hogy a benyújtott ütemterv tartható.


2007. december 1.
Kunadacs

Az Opticon Kft. megvásárolta Kunadacs korábbi kábeltelevíziós hálózatát és a mai naptól a Tanet Kft. szolgálja ki a kunadacsi ügyfeleket. Egyelőre változatlan a kínálat, de december hónapban fokozatosan megkezdjük a saját díjcsomagok szolgáltatását, illetve elindul az Internet-szolgáltatás. Januártól lehet terveink szerint telefonálni a kunadacsi hálózaton.


2007. november 20.
Kunszentmárton

Végéhez közeledik Kunszentmárton lefedő-hálózatának építése. Folyik a társasházak csatornázása és kábelezése, elsőként, még ebben az évben, a Széchenyi-lakótelepen fog elindulni a szolgáltatásunk. Helyi ügyfélszolgálatunk december elején itt is megnyitja irodáját.


2007. november 12.
Mezőtúr

Jó ütemben halad Mezőtúr lefedő-hálózatának építése, a társasházak csatornázása és kábelezése lassan befejeződik, jelenleg az ONCSA-városrészbeli hálózatszakasz kiépítése és a fejállomás összeállítása folyik. Még Karácsony előtt szeretnénk első ügyfeleinket a társasházi övezetben bekötni. Az érdeklődők a hamarosan megnyíló helyi ügyfélszolgálati irodánkban érdeklődhetnek és köthetnek szerződést.


2007. október 27.
Jánoshalma

Elkészült Jánoshalma lefedő hálózata, megtörtént a műszaki átadás. A hosszú hétvégék nem, viszont az időjárás kedvez a munkának, így a jó minőségű fejállomásjellel már elkezdődött a hálózat szintezése. Még 2007-ben elindítjuk szolgáltatásainkat és megnyílik helyi ügyfélszolgálati irodánk is. Helyéről és nyitva tartásáról a helyi sajtóban, tévében, valamint szórólapokon tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket.


 

2007. október 11.
Kábeltévé Csongrád városában

A csongrádi helyzettel kapcsolatban folynak az előkészítő megbeszélések, amelyeket felgyorsíthatja a mai Délvilágban megjelent cikk.

Az biztos, hogy a Démász engedélyével rendelkezünk és jó minőségű fejállomási jelünk áll rendelkezésre 30 analóg és 30 digitális csatornával. Internet betápunk is elegendő, 280 MBps, a meglévő ügyfélkör pedig várja a jóval megbízhatóbb kábeltévés bekötést.

Kezdettől kínáljuk a telefonszolgáltatásunkat, miután hosszú szünet után aláírtuk az Invitellel a megállapodást, számhordozással.

Úgy gondoljuk, a felhasználók számára mi leszünk a jó választás.


2007. október 10.
Majdnem két órára elzárva a külvilágtól

Ma délelőtt 10 óra 34-kor kaptuk az értesítést arról, hogy megszakadt a Hódmezővásárhely felé vezető kijáratunk. Mivel már régen éltünk át ilyesmit, azonnal elkezdtük az aktív eszközeinket cserélni, újraindítani. Szerencsére viszonylag gyorsan, egy órán belül lokalizáltuk a hibát, miszerint szó sincs meghibásodásról, emberi beavatkozás (szándékos károkozás) áll a háttérben, az Opticon Kft. háttérszolgáltatója rendrakási céllal elvágta a kábelt. Azonnal bejelentettük kártérítési igényünket és várjuk a kárpótlást, valamint azt, hogy soha többé ne forduljon elő ilyen eset, függetlenül az Invitel - Pantel fúziótól.


2007. október 2.
Felgyő

Megszületett a megegyezés Felgyő község és az Opticon Kft. között a az önkormányzati tulajdonú kábeltévé-hálózat átadásáról, illetve annak újjáépítéséről. A mai napon az építkezés megkezdődött. Felgyőn a tömörkényi fejállomás jelére állunk át, vagyis rövidesen 57 csatorna lesz látható, a mikrohullámú bekötéseket pedig ETTH rendszerű kábeles Internet bekötésre váltjuk.


2007. szeptember 28.
TÁVOSZ-rendezvény

2007. szeptember 28-án a Gerébi Kúriában tartotta éves rendezvényét a Távközlési Országos Szövetség (TÁVOSZ), ahol cégünk is tag. Az összejövetelen több mint 70-en vettek részt és megvitatták a távközlési piac helyzetét, az IP alapú szolgáltatások térnyerését. A rendezvényen jelen volt a GKM, PM, MAG Zrt., NHH, MKSZ, MKHSZ magas szintű képviselője is. Folytatás


2007. szeptember 26.
Őszi Internet-akció

Október 1-jén lezárul félárú Internet-akciónk. Meglévő és új ETTH-Internetes ügyfeleink figyelmébe ajánljuk díjmentes hónapokat és megmelt sávszélességet kínáló őszi akciónkat. Részletek itt.


2007. szeptember 17.
Nyereménysorsolás

Kisorsoltuk a nyári kérdőívünket kitöltők között nyereményeinket. A pólók, előfizetések és az MP4 lejátszó nyerteseit levélben értesítjük.


2007. szeptember 10.
HBO akció

2007. szeptember 1-től mindszenti és tömörkényi hálózatainkon elérhető az HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax2 és HBO Comedyből álló csomag, melyre egy akció keretében mindössze havi 1700 Ft-ért előfizethet. Hamarosan a nagymágocsi, derekegyházi, csanyteleki és fábiánsebestyéni igénylőink is élvezhetik a rendkívül kedvező árú mozisatorna-csomagot.


2007. szeptember 2.
Új műsorjelelosztási ÁSZF

2007. szeptember 15-től érvényes műsorjeleosztási általános szerződési feltételeinket itt olvashatják Ügyfeleink.


2007. szeptember 1.
Civil TV napi adása

2007. szeptember 1-től hétfőtől péntekig naponta új adással jelentkezik a Civil TV. Azok a tévénézők, akik hétköznap lemaradnak egy műsorról, a hétvégi összefoglaló magazinban még megtekinthetik azt. Újdonság még, hogy minden hétköznap este 7 órakor 5 perces híradóban mutatja be a csatorna a nap legfontosabb kistérségi eseményeit.


2007. augusztus 24.
Sávszélességemelés a Kertvárosban

2007. augusztus 24-től ismételten megemeltük kábeltévés Internet-csomagjaink sávszélességét a szentesi Kertvárosban. Így már legkisebb csomagunk is 1,5 Mbps letöltési sebességet kínál, korlátlan adatforgalommal, havi bruttó 3800 Ft-ért. Részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.


2007. augusztus 21.
Hatalmas vihar - kisebb károk

Hálózatunk hosszabb leállás nélkül vészelte át nemzeti ünnepünk égiháborúját. Számos ügyfelünk gépében ment tönkre hálókártya, cseréjükben segítenek kollégáink.


2007. augusztus 20.
Szegvári falunapok

A falunapokkal teli nyár zárásaként Szegváron is megtartották a község ünnepét. A színvonalas, 3 napos programot cégünk is támogatta.


2007. augusztus 15.
Új csatornák a kínálatunkban

Mindszenti és tömörkényi hálózatunkon a Sportklubbal és az Echo TV-vel bővítjük az Alap-csomag kínálatát. Emelt-csomagunk újdonságai a Mezzo, a Pax TV, a Vital TV és a Eurosport2.


Archívum: 2007 2006 2005 2004 2003 2002

2007. augusztus 7.
Szentes - Csongrád környéki építkezésről

A Délvilágban olvashattak az érdeklődők a 13 települést összekötő optikai gerinc műszaki átadásáról

(http://www.delmagyar.hu/szentes/cikk/szeles_savon _netezhet__telepules/2023033/)

2007. augusztus 3.
Fábiánsebestyén

Az optikai kötések elkészültek, jelenleg a node szekrények összeállítása és árammal ellátása folyik Fábiánon. Augusztus 2. hetében, a szintezést követően sor kerülhet az első tesztbekötésekre is. A Civil TV helyi adással köszönti a hálózathoz újonnan csatlakozott települést, cégünk helyi ügyfélszolgálatot indít.


2007. augusztus 1.
Táltos-csomag

Digitális fejállomásunk tesztelése július 23-án befejeződött, az elmúlt másfél hétben bekötöttük az első 50 Táltos-csomagos ügyfelünket Mindszenten. Jelenleg 17 digitális csatorna fogható, várhatóan augusztus végére lesz hiánytalan a 25-ös lista.


2007. július 28.

Tömörkényi falunap

Falunapok szezonját éljük. Támogattuk a tömörkényi egész napos rendezvényt is. Ezen a településen már nem kellett bemutatni cégünket és szolgáltatásainkat, az elmúlt hét hónapban már számos alkalommal bizonyítottuk, a kiváló minőségi lehet olcsó is!


2007. július 21.
Kérdőív beadási határidő - meghosszabbítva!

Többen jelezték, hogy későn vették észre kérdőívünket, szerették volna kitölteni. Mivel minden ügyfelünk véleménye egyformán fontos számunkra, és szeretnénk, ha minél több visszajelzést kapnánk, 2007. augusztus 5-ig meghosszabbítjuk a kérdőívek beküldési határidejét. Ide kattintva elérheti kérdőívünket.


2007. július 19.
Telefon Mindszenten

Elindultak kábeltelefon-bekötéseink Mindszenten. A visszajelzések jók, nagy az érdeklődés, de azoknak az Ügyfeleknek, akik szeretnék megtartani régi vezetékes számunkat, még néhány hetet várniuk kell. Az egymás közötti díjmentesség, az alacsony havi- és percdíjak vonzóvá teszik mindkét telefonos-csomagunkat.


2007. július 14.
Derekegyházi falunap

A palacsintasütési Guiness-rekordkísérletre készülő csongrád-megyei település programokkal teli ünnepén támogatóként volt jelen cégünk. Az elmúlt napokban itt is elindult a kábeltévé- és Internet-szolgáltatásunk, standunkon jelentős érdeklődést regisztráltunk, folynak a bekötések.


2007. július 9.
Újabb és újabb kábeltévé-hálózatok

Az ország egyes területein nagyon rossz az informatikai hálózat. Mint hátrányos helyzetű településeket felkaroló, nagy léptékkel növekvő cég, újabb és újabb hálózatokat vásároltunk, Ják, Szentpéterfa és Egyházasrádóc mellett Berekfürdő, Szászberek és a már korábban említett Kétpó is a Tanet Kft. tulajdonába került, mint hálózat. Rövidesen (reméljük, néhány hónapon belül, de ez tervezőinken is múlik) elindul ezen településeken is a triple play, beintegráljuk ezeket a hálózatokat is a rendszerünkbe. Növekedünk.


2007. július 5.
Csanyteleki falunapok

Támogatjuk a csanyteleki rendezvényt és mivel a már szabványosított szakaszra megérkezett a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. engedélye, ezen a szakaszon elkezdjük addig is az ETTH-hálózat kiépítését.


2007. július 3.
Digitalizáció

Késve bár, de törve nem, ezen a héten elkezdjük a 24 digitális csatorna eszközeinek összeállítását, és valószínűleg még július hónapban valamennyi használatbavételi engedéllyel rendelkező településünkön el tudjuk indítani az AppearTV (Norvégia), mint digitális fejállomás által IP-be csomagolva a fogadóhelyekre eljuttatatott és ott visszacsomagolt, jó minőségű csatornát. Reményeink szerint július 23-tól tudjuk szolgáltatni a "Táltos" csomagunkat.


2007. június 28.
Lapistó

Időről időre előkerül Lapistó ügye, amelyet egy lelkes aktivista nem hagy feledésbe merülni. A Szentes belterületének számító településrész - szögezzük le - teljes mértékben megérdemelné a városéval azonos infrastruktúrát. Mi mindent megteszünk azért, hogy még ebben az évben megoldjuk, erre vonatkozóan korábban már tettünk is egy bizonytalan ígéretet. A tervezőink több nyomvonalat megpróbáltak, sajnos a leggazdaságosabb is 8 km optika építésével jár. Megterveztettük a Nagymágocs - Lapistó összekötést, és jelen pillanatban ehhez keressük a forrásokat. Felvettük a kapcsolatot a DARFT területileg illetékes pályázati emberével, mert szeretnénk a teljes beruházás kb. felére pályázati támogatást bevonni.
Addig is, amíg nem sikerül a vezetékes megoldást megvalósítani, stabilizáljuk a vezeték nélkülit és tovább keressük a lapistói integrálódás lehetőségét.


2007. június 27.
Kérdőív ismét

Egy hét alatt több, mint 100 megválaszolt kérdéssort kaptunk, ezúton is köszönjük. Várjuk további Ügyfeleink szolgáltatásunkról, cégünkről alkotott véleményét. Szánjon Ön is 10 percet kérdőívünk kitöltésére és nyerjen MP4 lejátszót, pólót, vagy nyerje vissza 1 havi szolgáltatási díját! A belépéshez használja PPPoE azonosítóját és jelszavát. (Csak KTV-, vagy csak telefon-szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleinknek a következő számlával küldünk azonosítót.) Beküldési határidő 2007. július 20.
Ide kattintva elérheti kérdőívünket.


2007. június 26.
Leállás kábelszakadások miatt

A betáplálásunk 2007. június 25-én 15 órakor egyik pillanatról a másikra megszűnt. A háttérszolgáltatónk tájékoztatása szerint a Budapest - Hódmezővásárhely szakaszon három helyen találtak folytonossági hiányt. A hibát hegesztéssel éjfél után néhány perccel hárították el. Képünk illusztráció, a mi általunk épített optikai szakaszon készült. Ügyfeleink maximális megértését kérjük.


2007. június 25.
Mit jelent a szimmetrikus sávszélesség?

A következő mrtg ábra egy ETTH hálózat tipikus letöltési és feltöltési diagramját mutatja. Zöld területen látható a letöltés, melyet a szemléltetett átlagos napon a kék színű felfelé irány 7/8 részben megközelít.


2007. június 20.
Kérdőív

Egy évvel ezelőtt felmértük Ügyfeleink szolgáltatásunkról, cégünkről alkotott véleményét, kértük az Önök észrevételeit. Akkor előfizetőink 30%-a válaszolt rövid kérdéssorunkra. Azóta szolgáltatási területünk, ügyfélszámunk és szolgáltatásaink is bővültek, mi is kíváncsibbak lettünk, így a mostani kérdőívre a korábbi 5 perc helyett már 10-et kell szánni. De megéri, egyrészt a nyeremények miatt - beküldők között 1 db MP4 lejátszót és 7 db minőségi pólót sorsolunk ki, míg 2 szerencsés nyertes visszanyerheti 1-1 havi szolgáltatási díja árát - megéri másrészt azért is, mert véleményüket, javaslataikat, bírálatukat komolyan vesszük. A belépéshez használja PPPoE azonosítóját és jelszavát. (Csak KTV-, vagy csak telefon-szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleinknek a következő számlával küldünk azonosítót.) Beküldési határidő 2007. július 20.
A kérdőív itt található.


2007. június 18.
Nagymágocs műszaki átadás

Ma reggel tartottuk meg nagymágocsi hálózatunk műszaki átadását, amely a várakozásunknak megfelelően alakult.

Az Invitel Zrt. és a Gyopárosi Kábeltelevízió Építő és Üzemeltető Kft. hozzájárulása hiányzik, az első esetben 15 keresztezést kérnek emelni vagy süllyeszteni az Invitelesek, amelyeknek 2/3-a a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. valamilyen módon épített hálózatát érinti (ezt valószínűleg mi nem tudjuk teljesíteni :)

A másodikként említett cég közös bejárást szorgalmaz, amelyet reményeink szerint a műszakiak viszonylag gyorsan megtesznek és rendezik a helyzetet. Szeretnénk minél előbb szolgáltatni, mint ahogy nagyon sokan várják a községben. A 100 feletti igénylőszám legalábbis erre utal.


2007. június 14.

100Mbps minden otthonba


2007. június 14.

Veszélyes szakma


2007. június 13.
Mindszent használatbavételi engedély

Megérkezett a Mindszent Dózsa-telep használatbavételi engedélye, amelynek az a jellegzetessége, hogy 2007. május 24-én kelt és mi 2007. június 12-én tudtuk átvenni. 19 nap alatt ért el hozzánk Szegedről, azt számolgattuk, hogy 100 m/óra sebességgel egy éltesebb teknőc ezt vállalhatta volna, így már június 11-én Szentesre ért volna a küldemény.


2007. június 12.
Telefon

Végéhez közelednek az Invitellel a tárgyalásaink összekapcsolódásról, illetve számhordozásról. Reméljük, hogy 30 napon belül a 62-es és a 63-as körzetben is teljes értékű, rendkívül kedvezményes helyhez kötött telefont is kínálhatunk a már elkészült hálózatainkat igénybe vevőknek.


2007. június 11.
Megújuló weboldalunk

Frissítjük, informatívabbá alakítjuk weboldalunkat a következő hetekben. Tájékoztatjuk ügyfeleinket mennyiben más az, amikor szimmetrikus sávszélességet kapnak az aszinkron helyett, mit jelent az ügyfelekhez eljutó 100 / 100 MBps sebesség, milyen FTTx próbálkozásokat folytatunk, de az eddiginél lényegesen nagyobb teret kap a műsorelosztás és a telefon is.


2007. június 1.
Kétpó

Rövidesen ezen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen is elindul a Tanet Kft. kiskereskedelmi televíziós műsorelosztó szolgáltatása, és az egyik tartalék CMTS-sel a Berettyó-Körös építkezés előre haladtával Internet is lesz a mostani hálózaton. Az átépítésig és bővítésig az Interkábel Kft-vel közösen látjuk el a szolgáltatói és üzemeltetői feladatokat.


2007. május 26.
Csanytelek

Az önkormányzatok nem értik mi történik Csanyteleken. A csanyteleki és a kistérségi beruházást vezénylő szentesi társulási elnök kérdést intézett a hatóságokhoz, mi is történt itt az elmúlt hetekben. Egy tőzsdén lévő cég hirtelen elővarázsol engedélyeket, és gőzerővel épít - akadályozva ezzel a kistérségi projektet - és teszik mindezt Démász szabványosítás nélkül. Egyelőre - úgy tudjuk - leállították Őket. De ki tudja, mit hoz a holnap. Eltökélt szándékunk, hogy felgyorsítjuk építéseinket, így Csanyteleken is 1-2 hónapon belül szeretnénk elindítani az ETTH szolgáltatást, a digitális csatornákat és a helyi telefonszolgáltatást. Kitartásra kérjük kedves meglévő ügyfeleinket, jövünk, de nekünk be kell tartani a szabályokat.


2007. május 25.
ANGA

Május 22. és 24. között rendezték meg Kölnben Európa egyik legrangosabb kábeltelevíziós és műholdas szakkiállítását. Három kollégánkkal jártunk a helyszínen, ahol elsősorban a legújabb digitális fejlesztések, a triple play/quad play jövője, továbbá a digitális átállással kapcsolatos technikai kérdések fogalalkoztattak minket. Bár minden kérdésünkre nem sikerült választ kapni, a közeljövőben megvalósuló részleges, majd teljes átállásunkhoz mindenképpen hasznos adalékokkal szolgáltak a kiállításon látottak. A gyártókkal folytatott tárgyalások után megismerkedtünk a rendkívül hangulatos városközponttal, majd kinttartózkodásunk egyik estéjét az Astro, másikat a Teleste meghívásában különleges vacsorával zártuk.


2007. május 18.
Nagymágocs

Vége felé közelednek a márciusban kezdődött nagymágocsi hálózatépítési munkálatok. A vezetékezés, szerelvényezés elkészült, a node szekrények elektromos bekötése és az optikai hegesztések a jövő hét feladatai. Hamarosan indul a tesztüzem.


2007. május 17.
Ügyfélszolgálat

Az elmúlt év ősze óta él szerződésünk az Aspego Kft-vel, amelyben rendeztük az ún. help-desk feladatokat. A kecskeméti székhelyű Aspego korábban a Fibernet Internetes ügyfélszolgálatát látta el, így nem okoz nekik gondot az Internet mellett a televízió és a telefon központi support-feladatok ellátása sem. Kérjük kedves ügyfeleinket, hívják bizalommal a 1276-os kék számot. A szám helyi hívás díjáért hívható, 7-től 22 óráig azonnal egy szakember veszi fel, nem kell hosszú perceket menükben barangolva gombok nyomogatásával tölteni. A telefonnál kedves, hozzáértő emberek ülnek, akik naprakész információval rendelkeznek, azonnal rögzítik az igényeket, hibabejelentéseket, segítenek a megoldás megtalálásában, a kérések megfelelő szakemberhez továbbításában, továbbá nyomon követik az igény/bejelentés állapotát.


2007. május 16.
Szombati karbantartás

Ezúton értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy 2007. május 19-én reggel 7 és 8 óra között karbantartási munkákat végzünk Internet-betápunkon. Az említett időszakban 20-30 perces kiesés várható. A karbantartás nem érinti telefon- és kábeltévé-szolgáltatásunkat. Türelmüket és megértésüket köszönjük.


2007. május 6.
Elérhetőség

Az ügyfélszámunk növekedésével el kellett döntenünk, hogy milyen formában lehet hatékonyan és olcsón elérni bennünket. Mint honlapunkon és az általános szerződési feltételeinkben már felhívtuk kedves ügyfeleink figyelmét, a korábbi mobiltelefonos elérés és az üzenetrögzítős 63-as körzetbeli telefon mellett januártól már elérhető a központi, helyi hívás tarifájával hívható ügyfélszolgálati telefonszámunk, a 1276. Májustól már csak ezt a számot használjuk központi hibabejelentésre, tanácsadásra, ahol kollégáink reggel 8-tól 22 óráig személyesen várják a kedves ügyfelek, érdeklődők hívásait.


2007. május 4.
Micsoda népszerűség

Nem gondoltuk volna. Mi, akik az Internet oldaláról közelítjük a "triple play"-t, nem gondoltuk, hogy "közellenséggé" válunk. Nem gondoltuk, hogy az új, innovatív Internet-technológiákkal szembenálló kábeltelevíziós szövetségek nevesített ellensége leszünk, akár a lyoni takácsok évszázadokkal ezelőtt, úgy tűnik a szövetségek is rombolni akarnak. Az 1980-as évek technológiáját állítják szemben az ETTH-val és az FTTH-val. Bejelentéseket tesznek fiktív elképzelésekre hagyatkozva, sőt majdhogynem fenyegetőznek. Nem kívánják társaságunkat, hátha ezzel visszahozhatóvá válnak az 1990-es évek, esetleg annak eleje. Karinthyval szólva: gondolta a fene.


2007. április 23.
Ügyfélszolgálati iroda Mindszenten

Mai napon megnyitottuk mindszenti ügyfélszolgálati irodánkat a Köztársaság tér 16. szám alatt. Kolléganőink hétfőtől csütörtökig 8-tól 12-ig és 13-tól 16 óráig, pénteken 8-tól 13 óráig várják az érdeklődőket, igénylőket, meglévő Ügyfeleinket.


2007. április 15.
Hálózatkarbantartás

A Pantel Kft. 2007. április 19-én, csütörtökön 0-tól 3 óráig karbantartást, 22-től 24 óráig országos kapacitásbővítést végez. A fenti időszakban, az Internet-szolgáltatás, a teljes szolgáltatási területünkön szünetel. A kábeltévé-szolgáltatásunk a karbantartás idején is zavartalanul üzemel. Türelmüket, megértésüket köszönjük.


2007. április 5.
Új díjcsomagok

2007 első negyedévében megújultak és bővültek Internetes díjcsomagjaink. Vezeték nélküli szolgáltatásunk kedvező árral, megemelt sávszélességgel és vezetékes hálózattól független telepíthetőséggel jó választás a teljes szolgáltatási területünkön. Kábeltévé hálózatainkon elérhető Internet-szolgáltatásunk egyedülálló le- és feltöltési sebességgel, kimagasló megbízhatósággal és rendkívül kedvező árral hívja fel magára a figyelmet. Elindult információs és alap kábeltévé-csomagunk is Tömörkényen, valamint teszt jelleggel Mindszenten, melyek széles programválasztékot alacsony áron kínálnak. Hamarosan indul kiváló minőségű, digitális, 52 csatornás csomagunk is.


2007. március 27.
Tassi kezdés

Miután vége felé közeledik a mindszenti építkezés, itt az ideje, hogy elkezdjük Tass elosztóhálózatának építését. A mai munkaterület átadáson a Polgármesteri Hivatal és a Magyar Közút Kht. képviselőin kívül a Tanet és a Portnet Kft., valamint a Marix Bt. képviselői vettek részt és megegyeztek abban, hogy a Démász Elosztó Hálózati Kft. engedélyének eheti megérkezése után azonnal kezdődik az építkezés közös oszlopsoron.


2007. március 26.
Meglepetések

Az elmúlt 1,5 év közmű-egyeztetési sikerei és kudarcai polarizálták a közműveket. Általában a nagyobb szolgáltatókkal (Vízmű, Dégáz, UPC, Fibernet, T-csoport) minden gyakorlatilag zökkenőmentes, de a kisebbek, akik esetleg vajjal a fülük mögött szolgáltatnak már hónapokat lassítottak a szolgáltatás-beindításon. Az elmúlt hétben az eddigi kettőből ketten pálfordulást hajtottak végre és vagy közműnyilatkozatot adtak, vagy kértek. Csak így tovább, úgy látszik az idő velünk van.


2007. március 23.
Munkaterület-átadás Csongrád-megye több településén

A jogerőre emelkedett építési engedélyek lehetővé teszik, hogy hamarosan elkezdjük Eperjes, Bokros, Nagytőke és Árpádhalom lefedőhálózatának építését. A szolgáltatást 2 hónapon belül szeretnénk elindítani ezeken a településeken is. Az ittélők a térség többi településével teljesen azonos feltételekkel vehetik igénybe a kábeltévé-, Internet- és telefonszolgáltatást.


2007. március 20.

Ügyfeleinknek ajánljuk Index cikkében ma hajnaltól olvasható egy összeállítás, amely elsősorban ADSL oldalról, megvizsgálja a garantált és a hirdetett sávszélesség különbözőségét. Azt hisszük ezen a téren nincs szégyenkeznivalónk, mi felette vagyunk jóval az 1 : 10 aránynak. Még arra a bekezdésre hívnánk fel a figyelmet, amelyben az NHH autóvásárlási párhuzama szerepel, autót sem csak a sebesség alapján vásárlunk.


2007. március 19.
Internet-szolgáltatási ÁSZF módosításai

Internet-szolgáltatási ÁSZF-ünk 2007. március 20-tól módosult. A változtatásokat ebben a fájlban gyüjtöttük össze. A teljes ÁSZF itt olvasható.


2007. március 18.
Folytatódó építkezések

Szentes és Csongrád környékén folytatódnak az építkezések, rövidesen Nagytőke következik. A Dunamelléken Tassra hirdettünk meg munkaterület-átadást, de rövidesen hiánymentes lesz Dunavecse építési engedélye is. Egyelőre nagy erőkkel megyünk előre.


2007. március 13.
Telefon a Szarvasi úton

Az eddigiek mellé a teszteléseket követően felvettük a 63 / 886-200-as telefonszámot is a Szentes, Szarvasi úton működő ügyfélszolgálati telefonszámaink közé. Kedves ügyfeleink munkaidőben ezen a számon is hívhatnak bennünket.


2007. március 9.
Nagymágocsi munkálatok

Ma reggel összegyűltek az érintettek, hogy a jövő héten kezdődő építési munkálatok előtt egyeztessék a lefedőhálózatunk kialakításával kapcsolatos műszaki előírásokat, kéréseket. Sajnos nem mindenki tudott eljönni, de írásban szinte minden meghívott ilyenkor vissza szokott jelezni. A munkákat az alépítményes szakaszokkal és - tiszteletben tartva a természetvédelem kérését - a "gólyafészkes" szakasszal kezdjük. Március 15. után a teljes településen elindul a munka, a Békés megyei kivitelezőnk szerint egyes időszakokban 30 ember fog a gyors elkészítés érdekében dolgozni.


2007. március 6.
Sávszélesség-emelés vezetékes hálózatokon

Korábban meghirdetett sávszélesség-emelésünk vezeték nélküli Internettel rendelkező ügyfeleink 80%-ánál megtörtént. A korábbi letöltési sebességet 25-50%-kal növeltük. Hátra vannak még Csongrád egyes részei és Mindszent teljes területe.
2007. március 19-től vezetékes csomagjaink lefelé irányát 50%-kal, míg feltöltési sebességét csomagtól függően 100-150%-kal megemeljük. Az ország szerte kitört sávszélességduplázási láz ellenére mi nem a hangzatos, nehezen és ritkán kihasznált grandiózus letöltési sebesség hirdetésére törekszünk. Az emelést követően csomagjaink magas, jól használható letöltési sávszélességgel rendelkeznek, de sokkal fontosabb a gyors böngészést, levelezést, játékot, munkát biztosító stabil és egyedülállóan magas felfelé irány. Az árak változatlanok maradnak. A növelést 2007. júniusára tudjuk teljeskörűen befejezni, mert összefügg a folyó építkezésekkel.


2007. március 3.
Munkaterület-átadás Nagymágocson

Az időközben jogerőre emelkedett építési engedélyek lehetővé teszik, hogy 2007. március 9-én elkezdjük Nagymágocs lefedőhálózatának építését. Az elhúzódó engedélyezési ügymenet miatt rendkívül gyorsan, kb. 3 hét alatt be szeretnénk fejezni az építkezést, hogy minél előbb megindulhasson a szolgáltatás a térség többi településével teljesen azonos feltételekkel.


2007. február 26.
Mindszenti hálózat

Február 23-án megtörtént a Mindszent-Dózsa-telepen épült hálózatunk műszaki átadása. Várhatóan április elején megérkezik a használatbavételi engedély és indulhat a szolgáltatás. A település többi részén 100%-ban kész a vezetékezés, 80%-ban az aktív elemek elhelyezése. Három héten belül várható az újabb műszaki átadás. Időközben megérkezett telefonos számmező-kijelölésünk a 63-as körzet után a 62-es körzetre is. Így mire a hálózat használatba vehető, teljeskörű telefon-szolgáltatást tudunk új, 62-es számmal, vagy számhordozással a mindszenti ügyfeleinknek kínálni.


2007. február 18.
Veszélyben a routerek

Egy valós veszélyre hívja fel a figyelmet és jótanácsokat ad a Vírushíradó friss híre.


2007. február 15.
Nyilatkozat a szaklapban

Ügyvezetőnk a következőket nyilatkozta a Média Kábel Műhold márciusi számában.


2007. február 3-4.
Online közvetítés esküvői kiállításról az Interneten

A szentesi Megyeházán rendezett Esküvő Kiállítás kiállítói, rendezvényei és látogatói szombaton és vasáránap 8-17 óráig élőben megtekinthetők a WebTv oldalán. Szombat délután egy esküvő tanúi lehettek a látogatók és az online tévénézők. Vasárnap divatbemutatók és interjúk várhatók. A közvetítséhez az Internet-kapcsolatot cégünk biztosítja.


2007. január 29.
Viharos szél - kisebb károk

A vasárnap este és hétfőn egész nap tapasztalt hatalmas széllökéseket hálózatunk nagy része kiesés és károsodás nélkül vészelte át. Egyedül tiszaalpári központunkon fordította el az antennát a vihar. A néhány órás kiesés alatt, az itt élő ügyfeleinktől tapasztalt türelmet és megértést köszönjük. Más központjaink hibátlanul működtek, egyedül az áramkimaradások okoztak rövid kieséseket.


2007. január 27.
Sávszélesség-bővítés

Mint arról hírlevelünkben értesítettük tisztelt ügyfeleinket, szombat reggel, a Pantellel és az Opticonnal együttműködve megpróbáltuk bővíteni a betáp sávszélességét, készülve a közeljövő bővítéseire és az ügyfeleket is érintő sávszélesség-emelésre. Sajnos első próbálkozásunk részsikert jelentett, mert "csak" a korábban már 90/90 MBps-re növelt sávszélesség jobb kihasználását eredményezte, de az általunk megcélzott 280/280 MBps-t még nem értük el. A kb. 1 órás próbálkozás után úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk tovább a kisérletet, hanem egy másik alkalommal, a Cisco 3550-es switch GBIC-eit kicserélve újra nekifutunk a bővítésnek. Természetesen tisztelt ügyfeleinket ismét előzetesen értesíteni fogjuk.


2007. január 23.
Jogerős építési engedélyek

Az Opticon Kft. építési engedélyei Fábiánsebestyénre és Derekegyházra jogerőssé váltak és így a Portnet Kft. a munkaterület átadást követően elkezdi a hálózatok kiépítését, persze, csak ha az időjárás engedi.


2007. január 20.
Az elmúlt napok viharai

Látványos, nagy hibákat nem észleltünk a viharban, de a nagy szél okozott meghibásodásokat. A Csongrád környéki településeken és Csongrádon egy csatlakozó "kimozgósodása" néhány % veszteségként jelentkezett. A műszaki kollégáink dél körül kapták a bejelentést és délutánra tudták elhárítani a hibát az érintett pont-pont kapcsolatban. A kapcsolat ideiglenes romlásában érintett csongrádi ügyfeleink szíves elnézését kérjük.


2007. január 18.
Testületi ülés Mindszenten

Lassan vége felé közeledik a mindszenti föld alatti szakaszok építése és sok emberünk dolgozik a léges hálózat kiépítésén. Elkezdődött a fejállomás beüzemelése, ma felkerültek az antennák, kezdődik a kábelezés. Ha nem lesz ítéletidő, 2007. február 1-jétől elkezdjük az IP tesztelést a Dózsa-telepen, de a teszt üzemmód márciustól gyakorlatilag a teljes városban elindul. A helyi ügyfélszolgálatot igyekszünk a Civil TV helyi stúdiója közelébe telepíteni. Ma profi eszközt telepítettünk az egyik mikrós AP helyébe, mert a légköri zavarok minket (ügyfeleinket) sem kímélnek (kímélik). Reméljük, hogy tavasszal már nem ilyen problémákkal kell helyi dolgozóinknak foglalkozni. A mai testületi ülésen ügyvezetőnk beszámolt a pillanatnyi helyzetről.


2007. január 16.
Hírlevél a Média-Kábel-Műholdon

Speciális érdeklődést mutat a szakfolyóirat irántunk, mint az Internetből nyitó vállalkozás iránt. A hírlevél itt érhető el.


2007. január 12.
Sávszélesség-emelés

Kábeltévé hálózaton elérhető Internet-szolgáltatásunk sávszélességét még Karácsony előtt megmemeltük, vezeték nélküli Internetünk le- és feltöltési sebességét január közepén fogjuk megnövelni. Az átállítás során a korábbi sebesség 20-50%-kal nő, mely lehetővé teszi a kényelmes és gyors böngészést, levelezést, letöltést. Az átállás várhatóan január végére fejeződik be összes központunkon.


2007. január 8.
Támogatási szerződés

Három egyenrangú fél (Opticon Kft., Rubicom Zrt. és Tanet Kft.) együttműködésének eredményeként hétfőn érvénybe lépett a 2.3.2 pályázatunk támogatási szerződése, melynek keretében a kábeltévé-, az Internet- és a telefon-szolgáltatás minél gyorsabb elindítására és hálózati együttműködésre nyílik lehetőségünk. Ennek a szerződésnek a keretében finanszírozzuk a mindszenti fejállomás egy részét.


2007. január 3.
Folytatódó akciók

Az év végi óriási érdeklődésre való tekintettel január végéig folytatjuk bekötési- és havidíj-akcióinkat. Részletekről érdeklődjön a 63/562-618 telefonszámon.


2007. január 1.
Békés, boldog, sávszélességben gazdag új évet kívánunk minden kedves Ügyfelünknek!


2006. december 27.
Tömörkény a Délvilágban

A tömörkényi hálózat és a kistérségi fejlesztés együttesen kapott teret a mai Délvilágban.