Az Ön IP címe: 18.205.176.100

Hírek

2010. december 31.

Minden kedves meglévő és leenedő Előfizetőnknek sikerekben és egészségben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk!


2010. december 28.

Meghosszabbított akciók

0 Ft bekötési díjas és kedvezményes Internet-előfizetési akcióinkat 2011. január 31-ig meghosszabbítjuk. Részletek itt.


2010. december 18.

Szécsényi iroda bezár

Szécsényi ügyfélszolgálati irodánk január 3-tól bezár. A karbantartást, bekötést változatlanul végzi a helyi műszaki csapat. Szerződéskötés, módosítás, tájékoztatás a csongrádi ügyfélszolgálatnak írt e-mailben, levélben kérhető. Telefonos segítséget a 1276-os számon kaphatnak az előfizetők és az érdeklődők.


2010. december 1.

Átalakult Táltos-csomag

Előfizetőinket előzetesen két alkalommal tájékoztattuk arról, hogy a digitális Táltos elnevezésű kábeltévé-csomag átalakul, így pl. a Sport1 és Sport2 csatornát csak azok tudják nézni, akik megrendelik a Táltos Sport Plusz csomagot. A megváltozott csomagok és árak itt találhatók.


2010. november 29.

Internet-bekötési akció

2010. december 1-től 24-ig tartó akciónk keretében, minden kábeltévés Internet-csomag, bekötési díját elengedjük (akár kábeltévé nélkül is köthető!), emellett 1 éves szerződéssel 1000 Ft-ot, 2 éves szerződéssel 2000 Ft-ot írunk jóvá új előfizetőink első számláján. Akciós kuponjainkat keresse szórólapjainkon!


2010. november 9.

Csoportos beszedés = 1000 Ft egyszeri kedvezmény

Most érdemes csekkes fizetési módról csoportos beszedésre váltani, egyszeri 1000 Ft-ot írunk jóvá a számláján! Részleteket keresse a novemberi számla mellékleteként kiküldött tájékoztató levelünkön!


2010. november 7.

Ismételt szabadszállási optika-szakítás

Vasárnap este 19 órakor a csütörtöki szakítás helyétől 2 oszlopköznyire ismét elszakította egy mezőgazdasági munkagép a kistérségi optikát Szabadszállás közelében. Hétfőn reggel láttunk hozzá az új kábel felhelyezéséhez, és a hegesztéshez. Előfizetőink felháborodását teljes mértékben megértjük, de sem az optika elhelyezésére, mely külterületen, nagy feszültségű oszlopsoron, szántóföld felett fut, sem a munkagépek magasságára nincs ráhatásunk. Hasonló esetek elkerüléséhez elkezdjük egy alternatív optikai vonal terveztetését, melyre szakadás esetén át tudjuk a forgalmat terhelni.


2010. november 4.

Szabadszállási optika-szakítás

13 óra után néhány perccel mezőgazdasági munkagép szakította el a kistérségi optikát Szabadszállás közelében. 3 csapattal láttunk hozzá a javításnak. 21 órára a kábeltévé és az Intenret szolgáltatás már a települések 80%-án helyreállt. Az érintett Előfizetőink megértését köszönjük.


2010. október 30.

Átmeneti időszak meghosszabbítva

Néhány technikai jellegű feltétel még nem teljesült a Táltos csomag módosításának lezárásához, a Táltos Sport Plusz és Táltos Film Plusz csomag hiánytalan működéséhez, ezért az átmeneti időszakot 15 nappal meghosszabbítjuk. Előfizetőink szíves megértését és türelmét kérjük.


2010. október 28.

Új csatornák Berekfürdőn

Digisporttal, Filmbox-szal és 2 zenei csatornával frissül a berekfürdői kínálat. A változásokról az érintett előfizetőinket a számla mellékletében értesítjük.


2010. október 23.

Sporttal tisztelegtünk '56 emléke előtt

Ügyfélszolgálati vezetőnk, támogatott triatlonosunk és ügyvezetőnk alkotta csapat indult a szentesi 23 órás váltó kerekezésen. A csapadékmentes időjárás kedvezett a rendezvénynek, bár a hideg éjszaka, az erős szél és a kevés alvás próbára tette a csapat tagjainak állóképességét. Kellemes fáradtsággal emlékeztünk az 54 évvel ezelőtt történtekre.


2010. október 12.

Új kábeltévés ászf

2010. november 1-től érvényesek a műsorelosztási szolgáltatásunk módosított általános szerződési feltételei.

Az ÁSZF itt, a módosítások listája itt érhető el.


2010. október 8.

Zone Romantica

Eddig nem tapasztalt telefonáradatot kaptunk az elmúlt 5 napban. A 2 tájékoztató levélben, infó csatornán, weboldalon is meghirdetett változások több Előfizetőnk figyelmét elkerülték, olyannyira, hogy csak a csatornamódosítások végrehajtása után vették észre, hogy kedvenc csatornájuk eltűnt. A változtatások előtti kisebb módosításoktól azt vártuk, hogy az új csatornákat sikerült olyan műsorok helyére betennünk melyek kevésbé nézettek. A Romantica iránti jelentős érdeklődés csak most vált nyilvánvalóvá. Ha nehezen is, de a műsornak helyet fogunk találni a Vándor-csomagban, a Zone Romantica visszakerül. Október 15-ig kérjük Előfizetőink türelmét.

2010. október 1.

Csatornaváltozások

Csatornaváltozásokról, átállás menetéről adunk tájékoztatást, új csatornák megkereséséshez nyújtunk segítséget ebben a leírásban.

2010. szeptember 30.

Story és Filmmúzeum közkívánatra

Előfizetőink kétharmadát érintő, október 1-től bevezetésre kerülő új csatornakiosztással kapcsolatban több megkeresést is kaptunk. Az augusztusi kérdőív eredményeit meghazudtolóan nagy az igény főként a Story és részben a Filmmúzeum csatornákra. Mivel a szeptemberben kapott levelek, e-mailek szinte kizárólag ezért íródtak és a telefont is e két csatorna miatt emelte fel legtöbb előfizetőnk, úgy döntöttünk, hogy a Story TV marad a Vándor-csomagban, a Filmmúzeum a Táltos-csomagban érhető el októbertől.

2010. szeptember 29.

Felső-Kiskunság és Dunamellék szakadásai

Múlt hét pénteken egy mezőgazdasági munkagép letépte és szétszabdalta a Szabadszállástól nyugatra elhelyezkedő települések optikai gerinckábelét. A bejelentést követően a hálózatot üzemeltető cég emberei 1 órán belül lokalizálták az úttól távol bekövetkezett hibát, majd felmérték a helyszínen a kárt, kiszállították a kecskeméti raktárból a kábelt és péntek estére fel is rakták a végleges helyére a pótlást. Sajnos este 10 óra körül elkezdték a szálak összehegesztését, nem várták meg vele a reggelt. Tették mindezt csupa jó szándékból, hogy minél korábban induljon el a tv, az internet és a telefon. Hajnalra végeztek a toldással és megdöbbenve tapasztalták, hogy semmi nem indult el. Reggel az üzemeltető újabb csapatot küldött a javítás elvégzésére, majd délelőtt 2 csapattal újra eltörték a szálakat és ismét elvégezték a 2-szer 96 szál hegesztését. Azóta is elemezzük, hogy ezen rendkívül káros, a szolgáltatás minőségére rossz fényt vető baleset (kombájn kábelszakítása) megelőzésére mit lehet és kell tennünk. Az elmúlt 3 év statisztikáit átnézve, csak a Dunamelléken (Szalkszentmárton, Dunavecse, Tass, Solt, Apostag) fordult elő egynél több ilyen eset. Az Opticon Kft-vel, mint üzemeltető partnerrel együtt, arra a következtetésre jutottunk, hogy még az ősszel kb. 10 km-es szakaszon újra kell építtetnünk a hálózatot. A tervezés elkezdődött, az átépítést úgy szeretnénk megoldani, hogy csak nagyon rövid átterhelési kiesési idő legyen. Addig is a rendkívül kellemetlen szolgáltatás kiesésért elnézést kérünk és az előfizetőinket igyekszünk kedvezményekkel részben kárpótolni. Az egyik előfizetőnk azt vélelmezte, hogy mi ezt az esetet és a magyarázatot csak rögtönöztük, legközelebb pedig az UFO-k lesznek a kiesések okozói. Kellemetlen helyzetben érezzük magunkat és megértjük a kiesés miatti felháborodást, de valóban csak ezen területen fordult elő ilyesmi, ráadásul gyors egymásutánban harmadszor. Kedves előfizetőink megértését és türelmét kérjük, a településeket összekötő hálózat részleges átépítésével el fogjuk érni ebben a régióban is a többihez hasonló, magas rendelkezésre állást.

2010. szeptember 20.

Comedy Central és JimJam közkívánatra

Számos előfizetőnk jelezte az elmúlt hónapokban, hogy az egyik kedvenc csatornája volt a Comedy Central, mely a májusi csatorna-átrendezéssel a tematikus digitális kínálatba került át. Kisgyermekes szülők is írtak nekünk, felhívva a figyelmünket arra, hogy 3-6 éveseknek kevés műsort ad a Nickelodeon és a Minimax, ellenben a JimJam csatorna egész nap ilyen rajzfilmeket sugároz. Kéréseiket figyelembe véve, október 1-től mind a két csatornát láthatják a Táltos-csomag előfizetői.

2010. szeptember 14.

Árcsökkenés a Táltos-csomagnál, tematizálódó kínálat

Azzal, hogy a Digisport a jelentős érdeklődésre számot tartó mérkőzések közvetítésének kizárólagos jogosultja lett és 2010. október 1-jétől analóg, Vándor-csomagunk része lesz, a többi sportcsatorna egy részének új helyet kellett talánunk. Csökkentettük a Táltos-csomag árát és létrehoztuk a Táltos Sport Plusz csomagot, mely a teljes analóg és a teljes digitális kínálat mellett 3 sportcsatornát tartalmaz. Így a bővebb sport tartalomért csak azoknak kell kisebb felárat fizetni, akik valóban kíváncsiak rá. A kiosztás jelentős változása még a Story Tv Reflektor TV-re cseréje a Vándor-csomagban. A Reflektor műsorkészítői több magyar tartalmat, de hasonlóan minőségi műsorokat ígérnek, filmekkel, sorozatokkal, átvett külföldi sztárhírekkel, dokumentumfilmekkel.

2010. augusztus 31.

Digisport a kínálatban

A sportcsatorna bekerülését óriási előfizetői érdeklődés előzte meg. A kéréseket figyelembe véve, a lehető legszélesebb kör számára elérhető, analóg, Vándor-csomagba tesszük a Digisportot 2010. október 1-től, első körben az Előfizetőink 2/3-át ellátó, nagyobb fejállomásainkon. A műsorról és a közelmúltban lezárult kérdőív eredményei alapján megtett egyéb csatornaváltozásokról, részletesen a szeptemberi számla mellékletében olvashatnak Előfizetőink.

2010. augusztus 10.

Kábelnet előretör

Az általunk is tapasztalt piaci tendenciát ez a cikk szemléletesen írja le.

2010. augusztus 3.

Csatornaválasztó KÉRDŐÍV

Új csatornák jelentek meg a műsorpiacon, érdeklődésre tarthatnak számot eddig mellőzött műsorok, ugyanakkor vannak olyan korábban nézett csatornák, melyeken lecsökkent, vagy eltűnt a széles körben keresett tartalom. Az átrendeződés nem lehet csak ár kérdése, fontosnak tartjuk megkérdezni kábeltévés Előfizetőinket is. Amennyiben Ön Skót-, Vándor-, vagy Táltos-csomagunkat nézi, kérjük, szánjon 3-5 percet kérdőívünk kitöltésére. LEZÁRULT

2010. július 21.

Tudósítók.hu támogatása

Nagykereskedelmi partnerünk szerver-hosztinggal és bérelt vonallal támogatja a tudositok.hu működését. A bemutatkozó anyag itt érhető el

2010. július 8.

INTERNET-AKCIÓ

Az ETTH-s területeken, elsősorban a már TV előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek, akciós Internet-hozzáférést ajánlunk. Előfizetőink a számla mellékleteként, erre vonatkozóan, tájékoztatást kaptak, mely részletesen itt olvasható. Ha felkeltettük az érdeklődésüket, kérjük, keressék fel a legközelebbi regionális ügyfélszolgálatot.

2010. július 7.

Digitális átállás

A Nemzeti Hírközlési Hatóság már korábban is állított össze a digitális átállást segítő, ügyfeleket tájékoztató kiadványokat. A weboldalukon fellelhető ajánlások, tanácsok közlésével szeretnénk mi is segíteni mostani és leendő ügyfeleinknek a leginkább testreszabott, előre mutató TV szolgáltatás és készülék kiválasztásában.

Alapvető kérdések a digitális szolgáltatások igénybe vételének lehetőségeiről

Digitális átállás televíziózási lehetőségei

Kereskedelmi ajánlás Tv készülék vásárlásához

2010. június 25.

Kérdőív

Kérjük, szánjon 5-7 percet kérdőívünk kitöltésére. Előfizetőink véleménye, javaslatai fontosak számunkra. (LEZÁRULT)

2010. június 16.

Májusi rekorder

10/10 Mbps ETTH csomagjával egy mezőtúri előfizetőnk vezeti a májusi feltöltési listánkat, 1 hónap alatt 4,23 terrabyte-ot tudott a kapcsolatával feltölteni. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 1,71 megabyte-ot töltött fel másodpercenként, mely 8-cal megszorozva jól mutatja, hogy a 10 Mbps feltöltési sebességkorlátot napi 24 órában kihasználta, sőt folyamatosan túl is lépte. Ezt az ETTH technológia gond nélkül tudja.

2010. június 8.

Strandszezon

A fülledt, meleg idő beköszöntével átadtuk a szentesi strand belső hálózatát, melyen teljes körű kábeltévé és Internet-szolgáltatások érhetők el. Ezzel párhuzamosan a strandra költözött a Civil TV, az új és a régi stúdió, valamint a medencék közötti optikai és utp-s összeköttetést cégünk biztosítja. Bízunk benne, hogy az időjárás is kedvez a strandlátogatásnak és a pihenni, kikapcsolódni, sportolni vágyók egész nyáron élvezhetik az intézmény kibővült szolgáltatáskínálatát. Abban is bízunk, hogy a medencék vize és partja helyett otthon maradó szentesi kistérségi lakóknak az új helyszínről jelentkező Civil TV üdítő kikapcsolódást tud nyújtani.

2010. június 3.

Újabb Guinness-rekord kísérlet

Sinka Zsolt, támogatott sportolónk, 2010. június 4-én, este 6 órakor a szegedi pláza parkolójában újabb számmal szeretne ismételten bekerülni a rekordok könyvébe. Egész gépjármű-konvoj együttes elvontatását tűzte ki célul. Reméljük, az időjárás kedvező lesz és a felkészülés meghozza gyümölcsét. Június 5.: Az időjárás nem kedvezett a szabadtéri rekordfelállításnak, ezért a mélygarázs adott neki helyet. Zsolt elmondása szerint a 10 autó elvontatása nem is a súlyuk miatt volt nehéz, hanem a 40 kerék tapadása és az összekötő kötelek nyúlása miatt. Második nekifutásra sikerült, gratulálunk!

2010. május 25.

Digitális karbantartás

Karbantartási munkák miatt 2010. május 27-én 0 óra és 4 óra között a teljes szolgáltatási területünkön kimaradások várhatók a digitális tv-szolgáltatásban. Előizetőink megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

2010. május 18.

Viharkárok

Elsősorban Észak-Somogyban és a Dunamelléken okoztak jelentős károkat az elmúlt napok viharai. Kidőlt fák és kettétört villanyoszlopok miatti kábelszakadások, áramkimaradások miatti szolgáltatáskiesések, villámlás másodlagos hatásai miatt tönkrement set-top-boxok és modemek adtak a szokásosnál lényegesen több karbantartási és javítási feladatot munkatársainknak. A legtöbb előfizetőt érintő feladatokkal kezdtük és jutottunk el az egyedi hibákig. Az érintett előfizetők megértését és türelmét köszönjük.

2010. május 4.

Sport 1 késése

A csatornakiosztások módosításával a Vándor-csomagba betenni tervezett Sport 1 csatorna kártyái még nem érkezetek meg, várhatóan május 28-tól lesz nézhető az analóg kínálatban is a műsora.


2010. május 3.

Guinness-rekord és 3. hely

Két támogatott sportolónk újabb sikereinek örülhetünk. Országos Mezei Diákolimpián 4., Duatlon OB-n 3. és csapatelső lett Szaszkó Dominik. A hétvégi szentesi majális egyik legfontosabb és legnézettebb eseménye volt, mikor két db, egyenként 16,5 tonnás, összekötött tűzoltóautó, 15 méter hosszan elhúzásával, új Guinness-rekordot állított fel Sinka Zsolt. Ezúton is gratulálunk a szép eredményekhez.

2010. április 27.

Karbantartás a Szentesi Kistérségben

Április 30-án, pénteken, rendkívüli és sürgős karbantartást kell végrehajtanunk a kistérségi optika Szentes-derekegyházi szakaszán. Karbantartás kezdete 14 óra, vége 18 óra. Az érintett települések: Derekegyház, Nagymágocs, Fábiánsebestyén, Árpádhalom, Eperjes. Előfizetőink türelmét és megértését kérjük.


2010. április 26.

Echo TV marad a Vándor-csomagban

Előfizetőinktől érkezett észrevételek alapján úgy döntöttünk, hogy az előre beharangozott csatornamódosítások sorából kihagyjuk az Echo TV áttételét a Táltos-csomagba. Vándor-csomag előfizetőink május 1. után, továbbra is a régi helyen tudják nézni a népszerű csatornát. Szintén előfizetőink levelei és hívásai alapján a Táltos-csomag népes rajzfilm-csatorna kínálatából a Jim-Jam-et vesszük ki és a Nickelodeon marad. A változás kizárólag a szentesi, mélykúti, szabadszállási, mezőtúri, kecskeméti és balatonföldvári fejállomásainkat érinti. Tisztában vagyunk vele, hogy olyan csatornakiosztás nem létezik, ami mindenkinek teljes mértékben megfelel, de a cégfilozófiánkban megfogalmazott ügyfélközpontúság szerves része az, hogy a beérkezett észrevételek alapján - szükség és lehetőség szerint - felülbíráljuk döntéseinket. Önök kérték, mi megvizsgáltuk és módosítottunk.


2010. április 22.

Népszerű Internetes csomagok

Internet-előfizetők számának országos szintű, lassú, de határozott növekedését két tényező gyorsítja az utóbbi időben. Az egyik társadalmi szintű: egy korábban az Internetre csak kis százalékban felcsatlakozó korcsoport, az 55-70 évesek érdeklődése jelentős, semmi esetre sem hagyható figyelmen kívül. Másik tényező a januári cafeteria-változások eredménye. Számos munkáltató, a megadóztatott étkezési jegy helyett, Internet-utalványt ad alkalmazottainak. Cégünk mind a három nagy utalványkibocsátó jegyeit elfogadja, a beváltásban -szükség szerint - segítséget nyújt. Az Internetbe most belekóstolók számára alacsony díjú, rövid hűségidejű, teljesértékű, korlátlan csomagokat kínálunk. Nem győzzük hangsúlyozni rendszereink egyediségét, mely kiemelkedően magas feltöltési sebességet tesz lehetővé. Jelenlegi legnépszerűbb csomagunk 3/1,5 Mbps le- és feltöltési sebességű, melynek havidíja 4000 Ft alatt marad.


2010. április 16.

Új kábeltévés ászf

2010. május 1-től érvényesek a műsorelosztási szolgáltatásunk módosított általános szerződési feltételei.

Az ÁSZF itt, a módosítások listája itt érhető el.


2010. április 12.

Kábelszövetségi tagság

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség tagjai, rendes tavaszi közgyűlésükön úgy határoztak, hogy elfogadják az Optanet Kft. felvételi kérelmét. A jelenlévők több, mint 2/3-a igennel szavazott, így cégünk teljes jogú taggá vált.


2010. április 2.

Átalakuló kábeltévés kínálat és díjszabás

Piaci tendencia, hogy a kábeltévé-csomagok tartalma bővül, ára évről évre növekszik, az Internetes csomagok sávszélessége nő, azonban ára csökken. A korábbi 20-30 magyar nyelvű csatorna helyett ma már közel 60 szól az anyanyelvünkön. Alig van már olyan szabadidős tevékenység, aminek nem szenteltek még önálló csatornát. A kínálat óriási, a szolgáltatók közötti verseny gyakran abban merül ki, ki milyen csomagokba rendezi az adott választékot. Mi azt az elvet választottuk, hogy egy erős alap-csomagban minden nagy érdeklődésre számot tartó témából megtalálható legyen legalább 1 csatorna, majd az emelt csomagban jöjjenek a szűkebb rétegek számára érdekes műsorok (sci-fi, főzés, felnőtt...). Ismét új csatornák jelentek meg, melynek szeretnénk helyet adni, valamint szeretnénk bevezetni a több helyen látható "csomagban kedvezőbb" elvet, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a 2010-es műsorszolgáltatói áremeléseket sem. A fentiek egy megújult és átalakult kínálatot eredményeznek, melyről rövidesen tájékoztatjuk Előfizetőinket.


2010. március 16.

Szándékos rongálás Csanyteleken

15-én, este 8 órakor észleltük, hogy Csanytelek, Felgyő, Tömörkény és Bokros településekre egyetlen szolgáltatásunk sem jut el. A kora reggeli műszeres mérést követően a helyszínre érkező kollégáink a kistérségi optika ún. kötőfejét a kábelről levágva, szétroncsolva találták meg Csanytelek határában, a nagyfeszültségű oszloptól pár méterre. A rendőrség nyomokat rögzített, bár szagmintát a szeles időben nem sikerült venni. Az értelmetlen rongálással kb 1 millió forintos kárt okozott az ismeretlen elkövető. A helyreállítást a nyomrögzítést követően megkezdtük, délutánra Tömörkény, majd sorban a többi település mindhárom szolgáltatása elindult. Cikkekben és riportokban is többször - a jelek szerint nem elégszer - hangsúlyoztuk, hogy az optikai kábelben, valamint a kötőfejben nincs fém, jó lenne, ha ez az elkövetőkhöz is eljutna. A szolgáltatás-kiesést a következő havi számlán írjuk jóvá, az érintett Előfizetőink szíves elnézését kérjük.


2010. március 16.

Optikaszakadás(ok) Kunszentmiklóson

15-én reggel észleltük, hogy a kunszentmiklósi optikai betáp kiesett. Kollégáink rövid időn belül kimérték a kábelszakadás helyét, majd többórás küzdelemmel, terepjáróval és traktorral megközelítették, ezt követően hozzáláttak a hibaelhárításhoz, közben rájuk sötétedett. A munkát ma reggel folytatták, a talált szakadás kijavítását követően sajnos a szolgáltatások még mindig nem voltak elérhetőek, így folytatódott a belvíz miatt szinte megközelíthetetlen külterületen az újabb sérülés keresése. Reményeink szerint 17-én reggelre sikerül elhárítani a második szakadást is. Előfizetőink szíves türelmét és megértését kérjük, a kiesést természetesen a következő havi számlában jóváírjuk.


2010. március 11.

Kényelmes számlarendezés

Ha elege van a postai sorbanállásból, az elveszített csekkekből, válassza Ön is Internet-, kábeltévé- és telefon-számlái kényelmes rendezésére a csoportos beszedést. A fizetési módváltás díjmentes. Lépések: Igényelje előfizetői azonosítóját személyesen ügyfélszolgálatunkon, e-mailben (info@optanet.hu), levélben (6640 Csongrád, Pf. 11.), vagy telefonon. A számlavezető pénzintézetében az ott alkalmazott formanyomtatvány kitöltésével, vagy Internet-banking esetén a banki felületen rendelkezzen arról, hogy bankunk havonta leemelhesse a megadott összeget. A banki papíron/oldalon a cégünk megjelölése után a kapott előfizetői azonosítót feltétlenül fel kell tüntetni. Ezt követően kérjük a kitöltött megbízás egyik példányát ügyfélszolgálatunkra levélben, vagy e-mailben elküldeni szíveskedjen.


2010. február 23.

HBO áremelés jön

Most érdemes előfizetni a népszerű mozicsatorna-csomagok egyikére! Amennyiben 2010. március 31-ig megrendeli, még a tavalyi áron nézheti a legújabb mozifilmeket 1 éven keresztül. Március 31-ig megrendelve: HBO Pak 1700 Ft/hó, HBO Max Pak 2000 Ft/hó. Április 1. utáni szerződéssel: HBO Pak 2000 Ft/hó, HBO Max Pak 2500 Ft/hó.


2010. február 22.

Online telefonkönyv készül

Adataik közléséhez hozzájáruló előfizetőink nevét, címét, telefonszámát egy online telefonkönyvben tesszük közzé a weboldalunkon. Terveink szerint március végére lesz elérhető az adatbázis.


2010. február 16.

Internet az öregedés ellen

Minket is régóta foglalkoztató kérdést feszeget az Index riportja, terveink között a következő 3-5 évre erősen szerepel a 60 év felettiek minél magasabb, 30 % feletti részarányának az Internethez juttatása, képzéssel, egyszerű eszközökkel és főként az érdeklődés felkeltésével.A cikk


2010. február 15.

GOP 3.1.1 pályázat tervei

A nyertes GOP 3.1.1 pályázatunk engedélyezése javában zajlik, folyik az előkészítés a tavaszi nagy ütemű kivitelezés lebonyolításához. A körmendi és szentgotthárdi kistérségek hátrányos helyzetű települései még ebben az évben teljes körűen ellátottak lesznek akár 100/100 Mbps előfizetői Internettel, tévével és telefonnal. A rendszer szervesen illeszkedik a szombathelyi és őriszentpéteri kistérségek épülő, vagy meglévő hálózataihoz.


2010. január 22.

Új kábeltévés ászf

2010. február 21-től érvényesek a műsorelosztási szolgáltatásunk módosított általános szerződési feltételei.

Az ÁSZF itt, a módosítások listája itt érhető el.


2010. január 19.

Varsányi és rimóci bővítés

Varsány, Rimóc településekre vonatkozóan az Internet – betáplálás sávszélességét megemeltük, így lehetővé válik rövidesen az ottani digitális adás indítás is, valamint az igényeknek megfelelően emelhetjük az Internet előfizetői csomagok sávszélességét.


2010. január 18.

Vasszécsenyi bővítés

A műszakiak felmérték a lehetőségeket és megvalósíthatónak ítélték a közelmúltban átvett Tanakajd és közel két éve szolgáltatási területünkhöz tartozó Vasszécseny összekapcsolását. Ez azt jelenti, hogy Vasszécsenyben 2-3 hónapon belül a tévécsatornák száma megkétszereződik, valamint indulhat az Internet-szolgáltatás is.


2010. január 15.

Szentpéterfa CMTS csere

Rövid időn belül a harmadik CMTS-t voltunk kénytelenek elhelyezni a Szentpéterfai Docsis-os hálózatunkban, mert az előző bizonyos időközönként . és egyre gyakrabban . újraindult, bosszantva a felhasználókat és minket. A cserére péntek este 10 órakor került sor, reméljük most már hosszabb távra szólóan stabil működést ad az újonnan berakott Arris C3-as.


2010. január 13.

Csatornakiosztási dilemma - Mennyiség, vagy minőségi tartalom?

A mai Délmagyarországban megjelent összehasonlításról néhány gondolat blog-szerűen eszünkbe jutott. Folytatás itt.


2010. január 11.

Évkezdet a távközlési piacon

Az erősnek nem mondható 2009-es év után úgy vesszük észre, hogy megindult valami a magyar távközlésben. Decemberben mi is megpróbáltuk behozni a lemaradásokat és januárra szeretnénk minimalizálni a várakozók számát, valamint a bekötésre váróknál a szerződéskötéstől a szolgáltatás igénybe vételéig eltelt időszakot. Az eszközellátás - elsősorban az Internet szolgáltatáshoz szükséges modemeknél - folyamatos, a decemberi hajrá idején szerződött Internetes várakozókat igyekszünk februárig bekötni. Az ÁSZF-ünket ennek megfelelően - a határidők szigorúbb betartását vállalva - módosítottuk és elsősorban a saját munkánk szervezettségének növelésével igyekszünk feledtetni a korábbi időszak esetleges csúszásait.


2010. január 4.

Új típusú set-top-boxok a hálózaton

Új set-top-box típus alkalmazását kezdtük meg. Az elmúlt 2 év digitális tapasztalatai alapján olyan eszközt kerestünk, mely könnyen kezelhető, kiváló kép- és hangminőséget nyújt és a távoli frissítése, valamint az új csatornák automatikus keresése is megoldott. Így akadtunk rá az Optibox Primára, mely 200 háztartásban már bizonyít. Az első 2 hét visszajelzései rendkívül jók.


2010. január 3.

Optikai probléma - javítva

A hálózat-üzemeltetéstől származó információk szerint Szabadszállás és Szalkszentmárton között 2 optikai szálon nem megy át a jel, ezért ugyan az Internet és a digitális tévéadások működnek, de az analóg adások Solt, Dunaegyháza, Dunavecse, Szalkszentmárton, Újsolt, Tass, Apostag településeken nem érhetők el. Javításuk folyamatban, 3-án délután várható a működőképesség teljes körű helyreállása. Az érintettek szíves elnézését kérjük a nem mindennapi meghibásodásért. 3-án d.u. a javítás sikeres volt, a szolgáltatás helyreállt.